Smartphone-fabrikant Pantech klopt aan bij banken voor hulp

De Koreaanse smartphone-fabrikant Pantech zit in de problemen. Het bedrijf heeft daarom aangeklopt bij banken om de schulden onder controle te krijgen en op termijn af te betalen.

Het bedrijf verkeerde vorig jaar al in de nodige problemen. Qualcomm en concurrent Samsung namen toen elk meer dan tien procent van de aandelen van Pantech over, waardoor het bedrijf weer even uit de problemen was. Nu Pantech opnieuw in zwaar weer en heeft het bij banken aangeklopt voor hulp.

Pantech wil in een hervormingsprogramma voor haar schulden worden opgenomen, zodat het die pas later hoeft af te betalen. “Op die manier kunnen we onze financiële situatie verbeteren en een stabiele geldstroom genereren”, laat het bedrijf weten in een verklaring. Pantech denkt zo meer tijd te krijgen om een goede strategie voor de middellange en lange termijn uit te stippelen.

In september bedroeg de schuld van het bedrijf 820 miljoen euro, en dat is meer dan de 710 miljoen euro dat het bedrijf waard is. “Het hervormingsprogramma kan voor een nieuwe uitdaging voor Pantech zorgen”, schrijft Pantech. Het bedrijf heeft inmiddels al een aantal maatregelen getroffen, zo zijn zo’n achthonderd werknemers – dertig procent van het totale werknemersbestand – vanaf september met onbetaald verlof voor zes maanden gestuurd.

Ook richt Pantech zich niet langer op de Amerikaanse en Europese markt, maar puur nog op markten in de buurt van Korea. In 2007 zat Pantech ook al eens in een hervormingsprogramma van haar schulden. De Koreanen zijn op zoek naar externe investeerders. Of Samsung opnieuw instapt, is niet zeker.

Bron: The Wall Street Journal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters