Smartphone-fabrikant Pantech klopt aan bij banken voor hulp

De Koreaanse smartphone-fabrikant Pantech zit in de problemen. Het bedrijf heeft daarom aangeklopt bij banken om de schulden onder controle te krijgen en op termijn af te betalen.

Het bedrijf verkeerde vorig jaar al in de nodige problemen. Qualcomm en concurrent Samsung namen toen elk meer dan tien procent van de aandelen van Pantech over, waardoor het bedrijf weer even uit de problemen was. Nu Pantech opnieuw in zwaar weer en heeft het bij banken aangeklopt voor hulp.

Pantech wil in een hervormingsprogramma voor haar schulden worden opgenomen, zodat het die pas later hoeft af te betalen. “Op die manier kunnen we onze financiële situatie verbeteren en een stabiele geldstroom genereren”, laat het bedrijf weten in een verklaring. Pantech denkt zo meer tijd te krijgen om een goede strategie voor de middellange en lange termijn uit te stippelen.

In september bedroeg de schuld van het bedrijf 820 miljoen euro, en dat is meer dan de 710 miljoen euro dat het bedrijf waard is. “Het hervormingsprogramma kan voor een nieuwe uitdaging voor Pantech zorgen”, schrijft Pantech. Het bedrijf heeft inmiddels al een aantal maatregelen getroffen, zo zijn zo’n achthonderd werknemers – dertig procent van het totale werknemersbestand – vanaf september met onbetaald verlof voor zes maanden gestuurd.

Ook richt Pantech zich niet langer op de Amerikaanse en Europese markt, maar puur nog op markten in de buurt van Korea. In 2007 zat Pantech ook al eens in een hervormingsprogramma van haar schulden. De Koreanen zijn op zoek naar externe investeerders. Of Samsung opnieuw instapt, is niet zeker.

Bron: The Wall Street Journal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters