Smartphone-fabrikant Pantech klopt aan bij banken voor hulp

De Koreaanse smartphone-fabrikant Pantech zit in de problemen. Het bedrijf heeft daarom aangeklopt bij banken om de schulden onder controle te krijgen en op termijn af te betalen.

Het bedrijf verkeerde vorig jaar al in de nodige problemen. Qualcomm en concurrent Samsung namen toen elk meer dan tien procent van de aandelen van Pantech over, waardoor het bedrijf weer even uit de problemen was. Nu Pantech opnieuw in zwaar weer en heeft het bij banken aangeklopt voor hulp.

Pantech wil in een hervormingsprogramma voor haar schulden worden opgenomen, zodat het die pas later hoeft af te betalen. “Op die manier kunnen we onze financiële situatie verbeteren en een stabiele geldstroom genereren”, laat het bedrijf weten in een verklaring. Pantech denkt zo meer tijd te krijgen om een goede strategie voor de middellange en lange termijn uit te stippelen.

In september bedroeg de schuld van het bedrijf 820 miljoen euro, en dat is meer dan de 710 miljoen euro dat het bedrijf waard is. “Het hervormingsprogramma kan voor een nieuwe uitdaging voor Pantech zorgen”, schrijft Pantech. Het bedrijf heeft inmiddels al een aantal maatregelen getroffen, zo zijn zo’n achthonderd werknemers – dertig procent van het totale werknemersbestand – vanaf september met onbetaald verlof voor zes maanden gestuurd.

Ook richt Pantech zich niet langer op de Amerikaanse en Europese markt, maar puur nog op markten in de buurt van Korea. In 2007 zat Pantech ook al eens in een hervormingsprogramma van haar schulden. De Koreanen zijn op zoek naar externe investeerders. Of Samsung opnieuw instapt, is niet zeker.

Bron: The Wall Street Journal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Ikea draadloos opladen Apple

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters