Smartphone in bed, partner zonder pret

Het seksleven gaat achteruit door smartphonegebruik in de slaapkamer. Dit blijkt uit een onderzoek van Maurice de Hond, waarbij 3000 mensen zijn ondervraagd.

Apple iPhone 6s hands-on

In het onderzoek zijn 3000 mensen tussen de 24 en 34 jaar gevraagd naar hun seksleven. Eén op de drie gaf aan dat hun seksleven achteruit is gegaan. De oorzaak hiervan is dat de smartphone meegenomen wordt naar bed. Deze beland op het nachtkastje of onder het kussen. Dit zorgt ervoor dat mensen meer interactie hebben met de smartphone dan met hun partner. Bij 60 procent van de ondervraagden gaat de smartphone mee naar de slaapkamer. De helft geeft toe dit zelfs dagelijks te doen.

Seksuologe Bianca van Moorst legt uit dat het probleem al langer bekend is. “Hetzelfde zag je toen iedereen een televisie op de slaapkamer kreeg.” Dat technologie mensen minder actief maakt in bed is dus al langer bekend, maar de aantallen geven nu duidelijk aan wat de schaal is van het probleem.

“Cliënten met dit soort klachten zeggen dat ze het idee hebben dat de apparatuur hun leven beheerst”, vervolgt de seksuologe. “Maar volwassenen zijn natuurlijk de baas over hun eigen spullen, niet andersom.” Van Moorst zou de mensen aan willen raden de smartphone niet elke dag mee naar bed te nemen. Aandacht aan elkaar geven is belangrijk, benadrukt ze.

Bron: De Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. S. zhou -

    In mijn situatie is niet door gebruik van smartphone dat er geen pret meer is in slaapkamer. Het komt bij mij door geen pret meer in slaapkamer is de reden dat ik meer op mijn smartphone kijk om hele frustratie te negeren.
    Waarom we geen pret meer hebben in slaapkamer is omdat ze een XX aantal keren heeft gezegd dat sex alleen is bedoeld om kinderen te maken (productie neuken) niet voor lol.
    Ze heeft ook vaak genoeg gezegd "als ik gelukkig mee bent hoeft jij niet gelukkig te zijn" .
    Deze artikelen is helaas niet geldig voor mij.

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters