Smartphone kan afgeluisterd worden met de bewegingssensor

Wetenschappers uit Amerika en Israël waarschuwen dat de eigenaar van een smartphone niet alleen afgeluisterd kan worden via de microfoon van het toestel, maar ook via de ingebouwde bewegingssensor. Die kan vrij makkelijk worden veranderd in een eenvoudige microfoon.

Smartphone kan afgeluisterd worden met de bewegingssensor phonemotion1

Elke smartphone heeft tegenwoordig een gyroscoop, een bewegingssensor die de bewegingen van het toestel kan meten en zelfs verplaatste lucht rondom het toestel kan registreren. Geluid is niets anders dan verplaatste lucht. Reden voor de wetenschappers van de Stanford University om eens na te gaan of het toestel via de gyroscoop een rij nummers van, zeg, een creditcard kan ‘verstaan’. De resultaten van deze test waren verbluffend.

In 65% van de gevallen kon de gyroscoop het juiste getal achterhalen. Ook kon het enkele eenvoudige woorden thuisbrengen, en in 84% van de tests kon de gyroscoop in de geteste smartphones zelfs achterhalen of de spreker een man of een vrouw was.

Het is nu een open vraag of hackers of bijvoorbeeld de NSA dit trucje al eerder hebben ontdekt en gebruiken voor het afluisteren van telefoons. De enige manier om de gyroscoop zijn eigenaar niet te laten afluisteren, is het toestel in een luchtdichte doos bewaren.

Bron: Redmondpie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via