Smartphone-markt groeit flink in het derde kwartaal

Strategy Analytics heeft laten weten hoe de smartphone-markt ervoor staat na afloop van het derde kwartaal van dit jaar. De markt groeide substantieel, maar tekorten liggen op de loer om de resultaten van het laatste kwartaal te verpesten.

Analistenbureau Strategy Analytics heeft zich uitgelaten over de omvang van de wereldwijde smartphonemarkt in het afgelopen kwartaal. De analisten laten weten dat de smartphonemarkt een fenomenale groei heeft bereikt in Q3 van dit jaar. De verkopen kwamen op 77 miljoen toestellen uit, wat 78% meer is dan in Q3 2009. De grote winnaar bleek Apple te zijn, dat de tweede plaats in de smartphonemarkt overnam van BlackBerry-fabrikant Research in Motion. Nokia was de grote verliezer, want hoewel het bedrijf nog steeds met stip de nummer één is in smartphones, kreeg het marktaandeel een flinke klap en verloor Nokia in een jaar tijd meer dan 3% van de markt.

Ondanks de positieve resultaten houdt Neil Mawston van Strategy Analytics zijn hart vast: “Wereldwijde smartphone verkopen groeiden 78 procent ten opzichte van vorig jaar, de grootste groei sinds het midden van de jaren 2000. De oprukkende volumes vragen echter veel van leveranciers van onderdelen en gematigde tekorten van enkele componenten duiken op met het vooruitzicht op de feestmaanden.” Hoe en in welke mate de producenten deze tekorten in hun resultaten terug zullen zien is natuurlijk de vraag.

Smartphone verkopen Q3 2010

 

Bron: Into Mobile

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters