Smartphone-markt groeit flink in het derde kwartaal

Strategy Analytics heeft laten weten hoe de smartphone-markt ervoor staat na afloop van het derde kwartaal van dit jaar. De markt groeide substantieel, maar tekorten liggen op de loer om de resultaten van het laatste kwartaal te verpesten.

Analistenbureau Strategy Analytics heeft zich uitgelaten over de omvang van de wereldwijde smartphonemarkt in het afgelopen kwartaal. De analisten laten weten dat de smartphonemarkt een fenomenale groei heeft bereikt in Q3 van dit jaar. De verkopen kwamen op 77 miljoen toestellen uit, wat 78% meer is dan in Q3 2009. De grote winnaar bleek Apple te zijn, dat de tweede plaats in de smartphonemarkt overnam van BlackBerry-fabrikant Research in Motion. Nokia was de grote verliezer, want hoewel het bedrijf nog steeds met stip de nummer één is in smartphones, kreeg het marktaandeel een flinke klap en verloor Nokia in een jaar tijd meer dan 3% van de markt.

Ondanks de positieve resultaten houdt Neil Mawston van Strategy Analytics zijn hart vast: “Wereldwijde smartphone verkopen groeiden 78 procent ten opzichte van vorig jaar, de grootste groei sinds het midden van de jaren 2000. De oprukkende volumes vragen echter veel van leveranciers van onderdelen en gematigde tekorten van enkele componenten duiken op met het vooruitzicht op de feestmaanden.” Hoe en in welke mate de producenten deze tekorten in hun resultaten terug zullen zien is natuurlijk de vraag.

Smartphone verkopen Q3 2010

 

Bron: Into Mobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

zakkenrollers

Pas op je smartphone: zes trucs van zakkenrollers en wat je er tegen doet lees verder

Groot nieuws: All About Phones gaat verder onder WANT lees verder

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza levert 4x zoveel experience punten op lees verder

Apple Pippin

Dit werd ‘m niet: Pippin, de spelcomputer van Apple (1995) lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters