Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril

Soms zijn er dingen waar je nooit over nadenkt. En soms is dat eigenlijk maar goed ook. Als je dit artikel leest is het echter al te laat en moet je je realiseren dat je smartphone heel smerig is. Wanneer is de laatste keer dat je eens even goed je telefoon hebt schoongemaakt? Precies… tijd dus om de handen uit de mouwen te steken want hij zit vol met bacteriën.

Elke keer dat je je smartphone aanraakt krijgt hij meer bacteriën

Mensen zijn de hele dag met hun smartphone bezig. Volgens data van Apple zouden gebruikers zo’n tachtig keer per dag hun telefoon ontgrendelen en waarschijnlijk raak je je display elke dag zelfs duizenden keren aan. Helaas zijn je handen nou niet bepaald de meest schone dingen op aarde en de kans is groot dat je smartphone zelfs meer bacteriën heeft dan een standaard wc-bril. Elke keer als je even iets bekijkt op je smartphone besmet je hem namelijk met allerlei microben en virussen, die je aan je handen hebt.

smartphone in hand

Smartphones hebben zelfs bacteriën uit uitwerpselen

Bedenk maar eens wat je allemaal met je handen doet en hoe vaak je deurklinken, geld, kranen of andere dingen aanraakt die stiekem nooit schoongemaakt worden. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat een smartphone over het algemeen vol zit met bacteriën welke op je huid of in je luchtwegen leven. Zelfs bacteriën uit uitwerpselen schijnen volgens de microbioloog en patholoog Philip Tierno te wonen op je handset.

 

Je gaat er doorgaans niet dood aan

Gelukkig hoef je niet meteen een hartverzakking te krijgen en zullen de meeste mensen niet ziek worden van deze micro organismen. Normaal gesproken wordt je ook niet ziek van de vieze klink van de wc deur of sponzen en handdoeken vol met bacteriën. Het zijn namelijk grotendeels bacteriën die van ons eigen lichaam afkomstig zijn. Maar als je verkouden bent zou je dus wel iemand kunnen besmetten via je telefoon.

Verkouden met bacteriën

Eenmaal per dag schoonmaken

Hoewel je er niet dood van gaat is het toch een goed idee om je telefoon om de zoveel tijd schoon te maken. Tierno raadt aan om dit dagelijks te doen. Met een microvezel doekje haal je de meeste bacteriën al weg en er zijn speciale vochtige doekjes voor je display. De meeste smartphonemakers raden niet aan om met scherpe reinigingsmiddelen zoals alcohol aan de slag te gaan. Dat kun je beter gebruiken om zelf op te drinken. Je zit zelf tenslotte ook onder de bacteriën.

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters