Vergeet vingerafdrukscanners en Face ID: zweet is de toekomst

Dit jaar zijn smartphonemakers druk in de weer geweest met de technologie achter het ontgrendelen van smartphones. Er werd gespeeld met de goede oude vingerafdrukscanner, welke eerst onder displays zou verschijnen en uiteindelijk bij veel toestellen naar de achterkant verhuisde. Onderzoekers aan de Universiteit van Albanië lijken de vingerafdrukscanner echter helemaal niet interessant te vinden. Ze zijn druk bezig met het ontwikkelen van een manier om je telefoon te ontgrendelen met zweet.

Huidige ontgrendelmethodes zijn niet foolproof

Op het moment zijn er verschillende manieren om een smartphone te ontgrendelen. Zoals gezegd is er de vingerafdrukscanner, maar natuurlijk kun je ook een pincode gebruiken, inloggen met een swipe figuurtje of zelfs je irissen scannen. Apple zou op het moment het meest geavanceerde gezichtsherkenningssysteem hebben met zijn TrueDepth camera en Face ID op de iPhone X. Geen van deze systemen zijn echter helemaal waterdicht en zelfs Face ID kan gefopt worden. Daarom raden specialisten vaak ook aan om een combinatie van meerdere vergrendel-methodes te gebruiken.

Je zweet verandert gedurende de dag

Volgens de onderzoekers aan de Universiteit van Albanië zou zweet misschien nog wel de beste methode zijn. Iedereen heeft namelijk een uniek zweet profiel. Het is echter niet zo eenvoudig als simpelweg zweten op je toestel en hij is ontgrendeld. Om het systeem te laten werken moet het zweetpatroon van de gebruiker eerst op verschillende momenten gedurende de dag in de gaten worden gehouden. Tijdens het verlopen van de dag zou je zweet namelijk kunnen veranderen en een ander “profiel” van aminozuren bevatten. Dit patroon is bij iedereen anders en zou onder andere beïnvloed worden door je leeftijd, etniciteit en je genen.

Ruikt het systeem angst?

We nemen aan dat wanneer deze technologie werkt, je niet daadwerkelijk eerst een stukje moet gaan hardlopen zodat je genoeg zweet verzamelt voor je toestel. We gaan ervan uit dat je gewoon net als bij een vingerafdrukscanner, je vinger ergens op het toestel moet plaatsen om je zweetpatroon te laten meten. Uiteraard kan iemand je op deze manier altijd nog forceren om je toestel te ontgrendelen. Maar misschien dat er een failsafe wordt ingebouwd en het systeem herkent wanneer je bang bent. Je zweet zou dan namelijk ook weer anders zijn.

Via: PSFK

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters