Smartphone tweemaal zo snel opladen met nieuw soort kabel

Uitvinders proberen een kabeltje op de markt te brengen dat een smartphone tweemaal zo snel belooft op te laden dan een gebruikelijke laadkabel. Er is massaal belangstelling voor.

Smartphone tweemaal zo snel opladen met nieuw soort kabel 18

De SONICable, heet dit kabeltje, en de bedenkers ervan melden dat deze kabel moet worden aangesloten op de usb-poort van een computer.

Zoals iedereen weet gaat het opladen van een smartphone via een usb-poort van een laptop of computer erg langzaam, maar daar hebben ze wat op gevonden waardoor het tweemaal zo snel gaat. Er zit ook een schakelaartje in de laadkabel die de synchronisatie van de smartphone met de computer uitzet, wat weer leidt tot snellere laadtijden.

Op crowdfundingsite Indiegogo hebben de makers dit product aangekondigd. Hun verzoek om investeerders is inmiddels negenmaal overtekend: ze hadden tienduizend dollar nodig, en lopen nu tegen de 90.000 dollar aan. Het kabeltje moet op de markt komen voor 27 dollar en dan, hopelijk, een vervelend probleem voor veel smartphonebezitters gaan oplossen. Want de ontwikkeling naar steeds snellere en dunnere smartphones heeft een prijs, en dat is een nog kortere batterijduur.

Verwacht wordt dat de SONICable ergens in maart op de markt komt.

Bron: Redmondpie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Arnold Jansma -

  Knap om 27 dollar te vragen wat waarschijnlijk een paar cent kost. Uiteraard zonder ontwikkelingskosten.
  Als ik gewoon Dennis moet geloven valt dat ook nog wel mee.

 2. hanszw -

  Betwijfel of dit zal werken want in windows Phone zit dit standaard ingebouwd. Als je daar een usb kabel aansluit op de usb dan moet je aangeven of het alleen om te laden is of ook voor synchronisatie. Merk niet dat hij daardoor sneller zou opladen via usb, daar de output gewoon een stuk lager is dan via het stopcontact.

  1. Dominick -

   Dat je tegen de software zegt dat je niets met de dataverbinding wilt doen, wil natuurlijk niet per se zeggen dat hij daardoor efficiënter gaat werken. Ik weet niet hoe dat zit… Maar ik vraag me inderdaad ook af hoe dit zich verhoudt tot gewoon in een stopcontact-adapter pluggen, die vaak een hogere output hebben.

   1. ... gewoon Dennis -

    Technisch gezien is dit een oersimpele oplossing.. Je onderbreekt de datalijnen en voorkomt zo de synchronisatie . Verder, in een hoop toestellen kun je bij de USB-opties vaak aangeven dat je MTP, camera of alleen opladen wilt gebruiken. Verder heeft Sony natuurlijk een app genaamd SmartConnect die dit doet en is op XDA daar ene port van te vinden voor andere merken.

    Ik heb respect voor degenen die dit in de markt gaan zetten, zo iets simpels dat met wat toestelkennis zelf op te lossen is, zo marketen dat het voor goud geld verkocht wordt 🙂

   2. Quasimodo -

    Ik snap je punt maar zo zit heel de wereld in elkaar. Je kunt je doel op meerdere manieren bereiken wat niet persé betekent dat de ene beter is dan de andere.

    Simpel roepen "je onderbreekt de datalijnen" is niet het hele verhaal. Je moet er dan als fabrikant wel een schakelaartje in bouwen, en ja dat kost geld. $27,00 is veel, mee eens. Maar sommigen vinden het wellicht het ei van columbus en laten we eerlijk zijn: het kost je niet je linker arm.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters