Heeft Apple de oplossing voor smartphoneverslaving gevonden?

Steeds meer mensen vallen ten prooi aan de smartphoneverslaving. In eerste instantie werd hier lacherig over gedaan, maar het blijkt uiteindelijk toch een serieus probleem te zijn. En hoewel Apple natuurlijk profiteert van mensen die verslaafd zijn aan de iPhone, lijkt het er toch op dat de smartphonemaker een afkickmiddel heeft met de nieuwe Apple Watch. 

Onderzoek toont schadelijk effect smartphonegebruik aan

Verschillende studies tonen aan dat het overmatig gebruik van je smartphone nare gevolgen voor je kan hebben. Een onderzoek uit 2015 laat zien dat een dubbele espresso minder slecht is voor je slaap, dan slapen met je toestel. Een andere studie toont weer aan dat je aandachtsspanne verminderd wordt. Onderzoek toont zelfs aan dat je uiteindelijk een angststoornis of depressie kunt ontwikkelen.

smartphone

In één keer stoppen zorgt ook voor narigheid

Je zou denken dat het antwoord simpel is en dat je gewoon vaarwel moet zeggen tegen je toestel. Iets dat zo slecht voor je is, kun je toch beter laten? Helaas toont onderzoek ook aan dat het “cold turkey” stoppen met je smartphone ook kan leiden tot allerlei narigheid, zoals pijn, mentale en fysieke problemen, verwarring en gevoelens van isolatie.

Apple Watch is ideaal afkickmiddel

Blijkbaar is het toch beter om langzaam aan af te kicken van dat diabolische apparaat. Apple zal de laatste zijn om te willen meewerken aan een verminderde verkoop van smartphones en in het bijzonder natuurlijk de iPhone. Voor mensen die toch wel willen minderen, lijkt de Apple Watch 3 echter ideaal te zijn. Het horloge is nu zelf uitgerust met een LTE verbinding, zodat je je smartphone niet meer constant nodig hebt. Je kunt met de Watch bellen en berichten sturen. Hier kun je zelfs de trouwe Siri voor gebruiken. Ook wordt je op de hoogte gehouden van notificaties van je social media apps.

Het is een soort verminderen van het aantal sigaretten dat je rookt, zonder dat je opeens een heel pakje kunt gaan oproken. Je hebt je toestel tenslotte niet bij je om de tijd uit het oog te verliezen met met browsen en scrollen door eindeloze feeds.

Apple Watch 3

Meteen fit worden

Daarnaast kan je Apple Watch je ook beter helpen tijdens het sporten en ervoor zorgen dat je ook nog eens fit wordt. Het lijkt op een goede deal. Wanneer je weer thuis bent moet je natuurlijk wel die berichtjes gaan beantwoorden. Als je dan zover bent om uiteindelijk de deur uit te gaan zonder iPhone of Apple Watch, is dit horloge misschien een leuke vervanging. Je valt gegarandeerd op, want hij is niet gemaakt van één of ander metaal, maar van cement.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters