Smartphone vertelt alles over uitgavenpatroon van zijn eigenaar

Smartphones zijn niet enkel meer een instrument voor communicatie. Wie zo’n ding uit zijn zak haalt, vertelt daarmee van alles over zijn/haar sociale- en seksleven, en nu blijken de apparaten ook betrouwbare aanwijzingen te geven over het uitgavenpatroon van de bezitter.

iphonevisa

En wat blijkt: de iPhonebezitters geven het meest uit via hun creditcard, veel meer dan bezitters van een ander toestel. Dat blijkt uit een onderzoek van Pageonce Inc, dat 275.000 creditcardrekeningen onderzocht. Android-, Blackberry- en Windows Mobile-telefooneigenaren bleken hun creditcard veel minder te belasten dan de bezitters van een iPhone.

Let wel, het gaat om Amerikaanse cijfers, en de Amerikanen zijn dol op hun creditcards. De uitgaven van de smartphonebezitters ontlopen elkaar overigens niet zo heel veel. Wie een iPhone naast zijn creditcard in de binnenzak heeft, geeft gemiddeld per maand 6.872 dollar uit. Wie een Blackberry heeft 5.693 dollar en Android-gebruikers 5.330 dollar. Mensen met een Windows Mobile telefoon waren het verstandigst: die stonden maandelijks gemiddeld 5.076 dollar in de schuld op hun creditcard.

De hogere uitgaven van iPhonebezitters stemmen niet tot verbazing, omdat uit eerder onderzoek al bleek dat voornamelijk oudere, rijkere mensen die telefoons bezitten.

Gek genoeg is de verhouding tussen de mobiele besturingssystemen precies omgekeerd als het om de telefoonrekeningen gaat. Daar zijn de iPhone bezitters juist veel zuiniger dan hun tegenhangers. De cijfers: Windows Mobile verbelt het meest (205,33 dollar), gevolgd door Android-gebruikers (196,94 dollar) en BlackBerry (194,35 dollar). En ver daarachter komen de iPhones met telefoonrekeningen van 164,91 dollar per maand.

Bron: gaj-it.com

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters