Smartphone vertelt alles over uitgavenpatroon van zijn eigenaar

Smartphones zijn niet enkel meer een instrument voor communicatie. Wie zo’n ding uit zijn zak haalt, vertelt daarmee van alles over zijn/haar sociale- en seksleven, en nu blijken de apparaten ook betrouwbare aanwijzingen te geven over het uitgavenpatroon van de bezitter.

iphonevisa

En wat blijkt: de iPhonebezitters geven het meest uit via hun creditcard, veel meer dan bezitters van een ander toestel. Dat blijkt uit een onderzoek van Pageonce Inc, dat 275.000 creditcardrekeningen onderzocht. Android-, Blackberry- en Windows Mobile-telefooneigenaren bleken hun creditcard veel minder te belasten dan de bezitters van een iPhone.

Let wel, het gaat om Amerikaanse cijfers, en de Amerikanen zijn dol op hun creditcards. De uitgaven van de smartphonebezitters ontlopen elkaar overigens niet zo heel veel. Wie een iPhone naast zijn creditcard in de binnenzak heeft, geeft gemiddeld per maand 6.872 dollar uit. Wie een Blackberry heeft 5.693 dollar en Android-gebruikers 5.330 dollar. Mensen met een Windows Mobile telefoon waren het verstandigst: die stonden maandelijks gemiddeld 5.076 dollar in de schuld op hun creditcard.

De hogere uitgaven van iPhonebezitters stemmen niet tot verbazing, omdat uit eerder onderzoek al bleek dat voornamelijk oudere, rijkere mensen die telefoons bezitten.

Gek genoeg is de verhouding tussen de mobiele besturingssystemen precies omgekeerd als het om de telefoonrekeningen gaat. Daar zijn de iPhone bezitters juist veel zuiniger dan hun tegenhangers. De cijfers: Windows Mobile verbelt het meest (205,33 dollar), gevolgd door Android-gebruikers (196,94 dollar) en BlackBerry (194,35 dollar). En ver daarachter komen de iPhones met telefoonrekeningen van 164,91 dollar per maand.

Bron: gaj-it.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters