Smartphone vervangt horloge, wekker, fototoestel, boekenkast en nog veel meer

Bezitters van een smartphone hebben steeds vaker geen wekker, horloge of fototoestel meer. Hun slimme telefoon heeft al die taken overgenomen.

Uit onderzoek van de Engelse provider O2 blijkt dat meer dan de helft van de smartphonegebruikers (54 procent) deze gebruikt als wekker. Iets minder dan de helft (46 procent) draagt geen horloge meer, en kijkt liever op zijn smartphone hoe laat het is. 39 procent heeft zijn fototoestel in de kast gelegd en schiet voornamelijk plaatjes met zijn smartphone. Meer dan een kwart van de bezitters gebruikt liever de smartphone dan een laptop voor veel taken.

Het Engelse onderzoek signaleert dat de smartphone ook de boekenkast begint te vervangen, zo blogt Simyo. Dat geldt nog maar voor vijf procent van de gebruikers, maar het geeft wel aan waar het naartoe gaat. Zes procent gebruikt de smartphone in plaats van een televisie. Een op de tien smartphonegebruikers speelt liever spelletjes op zijn telefoon dan op een spelcomputer.

Smartphones dringen door tot alle hoeken van de samenleving. Ook in Nederland. Niet alleen de beroepsbevolking, maar ook kinderen en ouderen maken steeds er vaker gebruik van. Het Nederlandse marketingtijdschrift Emerce heeft onderzocht dat de Nederlandse smartphonemarkt razendsnel groeit. Een jaar geleden was 42 procent van de mobiele telefoons in Nederland een smartphone. In 2010 lagen de zaken nog heel anders: toen was nog geen kwart van de mobieltjes een smartphone. Dat verandert dus razendsnel.

Jeugdige kinderen krijgen vaak een toestel en een prepaid-simkaart van hun ouders. Naarmate kinderen ouder worden, gaan ze vaker zelf betalen voor hun toestel en het abonnement dat daarbij hoort. Een goedkoop sim only-abonnement dat naar wens per maand gewijzigd of zelfs opgezegd kan worden, is voor deze groep een uitkomst.

Smartphone jongeren

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

smartphone

Met MIT’s Vroom wordt je mobiele browser twee keer zo snel lees verder

Apple Qualcomm

‘Waarom Android-fabrikanten binnenkort jaren op Apple achterlopen’ lees verder

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters