Smartphonebezitters willen steeds grotere schermen

Amerikaanse smartphonebezitters willen toestellen met steeds grotere schermen, blijkt uit een onderzoek van Strategy Analytics. Vooral bezitters van Androidtoestellen kan het niet groot genoeg zijn.

roze Galaxy Note

De meeste Amerikanen willen schermen met een diagonaal van vier tot 4,5 inch, maar het toestel moet wel dun zijn. Bijna negentig procent van de huidige smartphonebezitters laat weten dat hun volgende toestel een groter scherm moet hebben dan hun huidige.

Die trend is volgens directeur Paul Brown van Strategy Analytics ingegeven door de wens om beter mobiel te browsen, gamen en video’s af te spelen. Dat is leuker op een groot scherm. Er is verschil tussen bezitters van een Androidtelefoon en eigenaren van een iPhone. Voor iPhonebezitters hoeft het allemaal niet zo groot. Ook willen vrouwen meestal wat kleinere toestellen dan mannen, aldus het onderzoek.

Fabrikanten die op de trend inspelen en toestellen met grote schermen maken, moeten er wel rekening mee houden dat de toestellen niet te zwaar zijn en dat ze dun genoeg zijn om in een broekzak of kleine handtas te passen.

Bron: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. MannyHtc -

  Heb hiervoor een htc touch diamond 2 en een htc touch HD gehad met respectievelijk 3,2 en 3,7 inch maar voor echt lekker te kunnen browser zonder lasogen te krijgen moet je toch echt min 4 inch hebben.Hoe scherp 3,5 inch dan ook mag zijn.

 2. robert -

  De huidige 4.7 inch zijn vanwege de resolutie even breed als de oude 4.3 inch.

  Dat de iPhone bezitters geen groter scherm hoeven is een open deur. Anders hadden ze een android toestel gekocht. Wanneer de iPhone 5 met 4 inch komt zullen ze waarschijnlijk opeens anders beweren.

  1. rickflits -

   ik had ergens laatst gelezen dat het technisch niet mogelijk is de iphone met een groter scherm uit te rusten en warom de ipad 9,7 is is en niet 10 inch of wat anders, dit zou te maken hebben met app scaling dacht ik. en de reden dat de iphone geen 4G kan had te maken dat de iphone te klein bleef voor de desbetreffende antenne. dus waarschijnlijk zal hij voorlopig op 3,5 inch liggen. ik zelf heb een SG2 en vind 4,3 super mag van mij naar 4,7 maar het is natuurlijk zo dat mensen vaak groter en meer willen terwijl het soms ook gewoon niet echt nodig is want apple laat zien door de resolutie op te scalen (ratina) dat browsen gewoon leuk blijft, al heb je wel dat je vingers een groter deel van het scherm weg nemen bij bijvoorbeeld spelletjes.

 3. mannyhtc -

  Heb zelf een htc HD2,draaiend op Android met sense.Scherm van 4,3 inch maar daar ben je zo snel gewend aan,zou van mij nog wel 4,7 inch mogen zijn!:)

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters