Verkeersminister wil smartphonegebruik in auto verbieden

Minister Melanie Schultz van Haegen van Verkeer en Waterstaat wil smartphonegebruik in de auto verbieden. Dat zegt zij in een interview met het Algemeen Dagblad. Het is nu volgens de wet alleen nog verboden om je telefoon in de hand te houden tijdens het rijden.

Risico’s smartphonegebruik in de auto

Smartphonegebruik in de autoAan het gebruiken van je telefoon als automobilist zitten een flink aantal risico’s verbonden. Zo vallen er jaarlijks 600 doden en zwaargewonden door mobiel bellen of het gebruik van social media in de auto. Dat blijkt uit cijfers van het Openbaar Ministerie. De kans op een ongeluk is bij bellende automobilisten vier keer hoger dan bij bestuurders die geen telefoongesprekken in de auto voeren.

“Dit is een groot probleem”

Daarom wil minister Schultz van Haegen maatregelen nemen. “Dit is een groot probleem: als je een paar seconden op je toestel kijkt, ben je zo een paar voetbalvelden verder met je auto. Toch zie je nu automobilisten die voortdurend de aandacht op de telefoon in de houder richten in plaats van op de weg. Dus we moeten verder kijken. Verbieden is een optie”, aldus de VVD-politica.

Zo denkt zij bijvoorbeeld aan automatische uitschakeling van bepaalde functies als je in de auto rijdt. “We gaan daarover in gesprek met telecombedrijven”, zo belooft Schultz van Haegen. Pokémon Go introduceerde kort geleden al een soortgelijke functie. Het spel neemt je snelheid waar. Als de game ziet dat je harder dan 30 kilometer per uur gaat, krijg je geen wilde Pokémon meer te zien. Ook de ‘stappen’ die je zet tellen niet mee in het broeden van eieren.

Bron: Algemeen Dagblad via Tweakers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Beter goed gejat? ‘Samsung Galaxy S9 krijgt iPhone 8-functie’ lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Volgend jaar ondersteunen Samsung toestellen wereldwijd bliksemsnelle LTE snelheden lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Is de beeldverhouding van de Galaxy S8 en andere nieuwe smartphones de toekomst? lees verder

smartphone opladen

Met deze batterij is je smartphone in nog geen milliseconde opgeladen lees verder

Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters