Smartphonemarkt groeit gestaag door

De smartphonemarkt is het laatste kwartaal van vorig jaar met 3,7 procent gestegen. Deze kleine groei is vooral te wijten aan de economische omstandigheden en het kleine aantal nieuwe smartphones. Het operatingsystem van Apple wist met 111,6% het hardst te groeien.

Gartner heef gisteren weer haar cijfers bekendgemaakt van het maandelijkse rondje langs de smartphonegelederen. Zo kwam uit de cijfers naar voren dat HTC uit de top drie gevallen is als het gaat om verkoopaantallen van smartphones wereldwijd. De nieuwe top drie is samengesteld uit Nokia op de eerste plaats, RIM en vervolgens Apple. Apple wist in het laatste kwartaal van 2008 111,6% meer iPhones te verkopen dan het jaar ervoor. HTC bleef steken op een stijging van slechts 19,9% en Nokia ging er zelfs 20% op achteruit. Grote uitblinker in het rijtje is echter Samsung dat maar liefst 138% meer smartphones wist te slijten in het laatste kwartaal van 2008. Deze groei is vooral te danken aan de populariteit van de Samsung Omnia die de producent zeker geen windeieren heeft gelegd. Samsung wist evenveel smartphones te verkopen in het laatste kwartaal van 2008 als HTC, namelijk 1,6 miljoen toestellen wereldwijd. Apple daarentegen wist er 4,1 miljoen over de toonbank heen te brengen waardoor deze producent wederom het best geboerd heeft vorig jaar. Nokia blijft overigens met ruim de helft van alle verkochte toestellen ver bovenaan staan in de peiling.

Gartner verwacht dat 2009 een mooi jaar zal gaan worden voor de smartphone-industrie. Volgens de analist zal er een gemiddelde groei worden behaald van rond de 10% dit jaar. Vooral LG, dat zich met man en macht gaat storten op de smartphonemarkt, zal een grote groei mee gaan maken dit jaar .

Smartphone sale

 

Bron: Gartner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters