Smartphonemarkt groeit jaarlijks 75 procent

Strategy Analytics heeft op basis van de verwachtingen van smartphonefabrikanten en de cijfers van het afgelopen kwartaal het een en ander bij elkaar opgeteld. De smartphonemarkt blijkt met 75 procent te zijn gegroeid het afgelopen jaar. In het laatste kwartaal gingen er wereldwijd 94 miljoen slimme telefoons over de toonbank.

smartphones

Die 94 miljoen smartphones zijn er dus 75 procent meer dan er in hetzelfde kwartaal een jaar eerder werden verkocht. Apple was de grootste groeier van de drie grote smartphonemakers. De iPhone-maker verdubbelde bijna zijn verkoopcijfers jaarlijks, hield een kleine voorsprong op RIM (Blackberry), en heeft nu 17 procent van de wereldmarkt voor smartphones.

In 2010 werden er in totaal 293 miljoen smartphones verkocht. Bijna tweemaal zoveel als in 2008, toen er nog 151 miljoen over de toonbank gingen, en ook veel meer dan de 179 miljoen in 2009.

De verkoopcijfers van Nokia en RIM stegen met dik 36 procent, Apple heeft een groei van dik 86 procent achter de rug en de ‘anderen’, die in het onderzoek van Strategy Analytics bij elkaar zijn opgeteld zoals Samsung, HTC, Motorola, LG en andere fabrikanten die zich voornamelijk met Android-telefoons bezighielden, hebben gezamenlijk een groei gezien van 155 procent.

Nokia is het eerste bedrijf dat binnen een jaar meer dan honderd miljoen smartphones verkocht. Maar Strategy Analytics stelt wel vast dat de Finse fabrikant gelijktijdig bijna tien procent marktaandeel verloor. Dat lijkt tegenstrijdig, maar het kan omdat de totale smartphonemarkt explosief is gegroeid.

De ster van Android zal de komende twaalf maanden nog meer rijzen dan het afgelopen jaar, meldt Strategy Analytics dat vermoedt dat Nokia’s Symbian-OS door Android van de eerste plaats van mobiele besturingssystemen zal worden gestoten. De groei van de smartphonemarkt zit er in ieder geval goed in, want het afgelopen kwartaal was een op de vier verkochte telefoons een smartphone.

Bron: Intomobile

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters