Smartphoneproductie ook geraakt door aardbeving Japan

De productie van NAND flash geheugen, dat veel in smartphones wordt gebruikt, ligt deels stil vanwege de aardbeving in Japan. Het kan betekenen dat de productie van toestellen van Samsung en wellicht ook andere fabrikanten hiermee te maken krijgt.

Toshiba fabriek

De aardbeving en de talrijke naschokken hebben de oostkust van Japan geraakt. Niet alleen daardoor, maar ook door de stroomstoringen na de aardbeving hebben diverse fabrieken schade opgelopen. Samsung haalt veel van zijn geheugenchips bij een Toshiba-fabriek in Japan, een van de fabrieken die schade heeft opgelopen. De Koreaanse elektronicaproducent krijgt dan ook als een van de eerste smartphonemakers te maken met een tekort, melden marktanalisten.

De fabriek van Toshiba is echter niet heel erg beschadigd. Maar toch kan de verstoring van de productie van de NAND flash geheugens behoorlijk zijn, verwachten dezelfde marktanalisten die hun verhaal hebben gedaan tegen Digitimes.

Toshiba maakt 35 procent van alle NAND flash geheugens ter wereld. De chips worden ook aan Apple en Sandisk verkocht, en zitten in talrijke nieuwe tablets.

Toshiba is nog niet in de lucht gekomen met details over hoe de aardbeving de zaken heeft verstoord. Maar Sandisk heeft al gemeld dat hun fabrieken even stillagen door de aardbeving, maar inmiddels weer in bedrijf zijn. Sandisk heeft zelf verder weinig last gehad van de beving, maar kan via de haperende leveringen van Toshiba er toch mee te maken krijgen.

In december had de Toshiba NAND flash geheugenfabriek ook te maken met een stroomstoring, die ertoe leidde dat een tekort ontstond aan de geheugenchips.

Bron: Digitimes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters