Vijf high-end smartphones die dit jaar nog uitkomen en je niet mag missen

Hoewel we eerder dit jaar al kennis mochten maken met enkele high end smartphones zoals de Samsung Galaxy S8 en LG G6, staat ons nog meer vlaggenschip geweld te wachten in het najaar. Dit zijn de vijf telefoons waar we dit jaar nog naar uit kijken. De één nog gelikter dan de ander.

Samsung Galaxy Note 8: phablet met dubbele camera

Na de problemen van vorig jaar zijn de verwachtigen hoog gespannen rondom de Galaxy Note 8. Samsung zou alle maatregelen getroffen hebben om het toestel nu wel van een veilige batterij te kunnen voorzien. Verwacht wordt dat het toestel de hoge screen-to-body ratio van de S8 toestellen doorzet en deze zelfs nog wat verhoogt. Het Super AMOLED display zou 6.3 inch groot zijn met een Quad HD resolutie. Verder zou het toestel komen met 6GB aan werkgeheugen, de bekende S pen en uitgerust zijn met de populaire dual camera setup. En wat de vingerafdrukscanner betreft, lijkt het er helaas op dat deze toch aan de achterkant belandt.

Samsung Galaxy Note 8 render

iPhone 8: Apple viert tiende verjaardag van iPhone

Voor de iPhone 8 zou Apple dit jaar alles uit de kast hebben getrokken, wat ervoor zorgt dat het meteedn ook de duurste iPhone ooit wordt. Wat we tot nu toe weten is dat het toestel komt met een OLED display, draadloos opladen en iOS 11. De nieuwste update van Apple’s beturingssysteem zou de iPhone 8 daarnaast ook nog indrukwekkene augmented reality features moeten geven. Deze zouden wel of niet al geïmplementeerd zijn in de dual camera setup aan de achterkant. Verdder zou het display dusdanig uitgestrekt worden, dat de fysieke homeknop komt te vervallen. En helaas is Apple tegen dezelfde problemen opgelopen als Samsung, en is het niet gelukt de vingerafdrukscanner in het display te verwerken. Deze vinden we waarschijnljk dus ook bij de iPhone 8 terug aan de achterkant. Een vervelende trend onder smartphones.

Witte Apple iPhone 8

Google Pixel 2 XL: zoekgigant slaat terug

Ook de Pixel 2 XL zou komen met minieme randen zoals de Note 8. Het display van Google’s toestel wordt met 6 inch echter net iets kleiner. Voor de interactie lijkt Google afgekeken te hebben bij HTC. De Pixel 2 XL zou namelijk uitgerust zijn met een soort knijpbare rand zoals de HTC U 11, welke allerlei acties zou kunnen triggeren. Het ziet ernaar uit dat dit najaar toestel niet uitgerust zal zijn met een dual camera setup, maar zichzelf zal moeten bewijzen met slechts één lens aan de achterkant. De Google Pixel had de beste camera van alle smartphones van vorig jaar, dus dat komt wel goed.

Google Pixel 2 XL

 

LG V30: een van meest verrassende smartphones van dit jaar?

Ook LG heeft later in het jaar nog wat voor ons in petto. Zoals de andere toestellen gaat ook de V30 mee met de trend met dunne randen. De grootste ophef rondom de LG V30 heeft te maken met de vraag of deze net zoals de V20 een tweede scherm zal krijgen. Wat we weten is dat de V30 zal uitgerust zal worden met een hoofdscherm van 6 inch. Alle recente informatie over het toestel lijkt er echter op te wijzen dat we het tweede scherm niet terug zullen zien dit jaar. Net zoals de Note 8 wordt verwacht dat het toestel aan de achterkant een dual camera setup krijgt met inderdaad ook een vingerafdrukscanner. Headphone jack liefhebbers zullen blij zijn met dit toestel, hij zou namelijk nog wel uitgerust zijn met de 3.5 mm poort.

LG V30

Motorola Moto X4: budgettopper?

Als aflsluiter van de lijst hebben we nog de Motorola Moto X4. Na een jaar over te hebben geslagen is de X serie weer in volle glorie terug. Dit toestel heeft met 5.2 inch het kleinste display op de lijst en komt met een Snapdragon 630 chipset. Het is duidelijk niet de meest high end optie, maar biedt mooie specificaties voor een midranger. Een RAM capaciteit van 4GB wordt gecombineerd met 64 GB opslagruimte. Aan de achterkant vinden we dan wel weer de dubbele cameras en de telefoon komst met mooi afgeronde schermranden.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters