‘Smartphones in 2018 krijgen veel sneller opslaggeheugen’

Een aantal smartphones van vandaag hebben al UFS 2.0 als opslagtechnologie vanbinnen. Nu gaan de geruchten dat we binnenkort een nieuwe technologie zien die sneller werkt dan huidige toestellen. Dit zal een nieuwe UFS-versie worden. Hoe deze technologie precies gaat heten, is nog niet bekend.

Opslaggeheugen

Elke telefoon heeft een aantal gigabyte aan opslaggeheugen. De ene meer dan de ander, waarbij we vaak ook hetzelfde toestel zien met een kleiner of groter aantal opslag dan anderen. Dit gebeurt bijvoorbeeld met de iPhone-serie. Bij de iPhone 7 en 7 Plus heb je bijvoorbeeld keus tussen 32, 128 of 256 GB aan opslaggeheugen. Bij bijvoorbeeld de Galaxy S7 van Samsung is het model standaard voorzien van 32 GB, die je uit kunt breiden door middel van een micro SD-kaartje. De snelheid van een micro SD-kaartje is wel ene stuk minder dan die van het interne opslag. Ook zit er verschil tussen de snelheid van bijvoorbeeld de Galaxy S7 en de iPhone 7.

Snelheid

Zoals gezegd hebben al veel toestellen de UFS 2.0-techologie in hun smartphone zitten. Toestellen die geen UFS 2.0 hebben, hebben vaak de eMMC 5.1-technologie. Dit is in 2015 aangekondigd, terwijl UFS 2.0 in 2014 is uitgebracht. Toch is laatstgenoemde een stuk sneller. Zo is de leessnelheid van UFS 2.0 ongeveer 350 MB/s, terwijl eMMC 5.1 het moet doen met 250 MB/s.

UFS 2.0 vs eMMC 5.1

Naar verwachting krijgen we dus snel een opvolger van UFS 2.0, waardoor het lezen en schrijven van en naar het opslag sneller zal zijn. Hoe dit zal heten, is nog niet bekend. Wat we wel weten, is dat de lees- en schrijfsnelheden een stuk sneller zal zijn. Waar UFS 2.0 het doet met 19.000 en 14.000 in- en outputs per seconde, zal de volgende UFS-versie het doen met 50.000 en 40.000 in- en outputs per seconde. Een van de eerste toestellen die de UFS 2.0-technologie hebben, zijn de Samsung Galaxy S6 en S6 Edge.

Bron: PhoneArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Toch maar de iPhone 8? We hebben slecht nieuws over de iPhone X lees verder

iPhone 8

5 redenen om (niet) voor de iPhone 8 en 8 Plus te kiezen lees verder

HTC U11 design Google

Google sluit grote deal met smartphone-tak HTC: alles wat je moet weten lees verder

OnePlus 5 JCC+

Deze smartphones laden het allersnelst op lees verder

iPhone X geld

Dit is hoeveel het Apple kost om een iPhone X te maken lees verder

Tim Cook iPhones 2018 iPhone X

Touch ID en meer: trefzekere analist deelt Apple’s plannen volgende iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters