Smartphones gaan in verkoopcijfers winnen van computers

Smartphones gaan binnen enkele jaren pc’s en laptops voorbij in verkoopaantallen. Dat voorspelde marktonderzoeker Mary Meeker op de Web 2.0 top.

mbosocnet

Al in 2012 worden er meer smartphones verkocht dan computers en laptops tesamen, zo voorspelt Meeker. Ze liet een staafgrafiek zien die dat aantoont. In 2012 worden er volgens de voorspelling 400 miljoen smartphones verkocht. Dat waren er afgelopen jaar nog half zoveel: 200 miljoen.

De voorspelling kan wel eens uitkomen. Smartphones zijn goedkoper dan pc’s en laptops, en telefoons zijn veel veelzijdiger geworden. Ze zijn beter mee te nemen en te raadplegen dan computers. En ze kunnen flink wat taken aan die iedereen tot voor kort op een pc deed, zoals op het web surfen. Dan hebben we het nog niet eens over de honderdduizenden apps voor iPhone, Android en Blackberry die inmiddels op de markt zijn om de functionaliteit van de telefoons nog meer te vergroten.

Smartphones gaan de hele telefoonmarkt overnemen, ging Meeker verder. Android en het iOS van iPhone en iPad hebben nu al 42 procent van de smartphonemarkt in handen. Social networks worden ook steeds vaker mobiel geraadpleegd. In Japan komt 84 procent van de bezoekers van het grootste sociale netwerk, Mixi, nu al via een telefoon binnen. En Facebook bereidt zich voor op dezelfde ontwikkeling.

Bron: Techcrunch

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters