'Smartphones kunnen DDOS-aanvallen uitvoeren'

Het hoofd van Rim’s BlackBerry securitytak heeft in een interview met Reuters aangegeven dat smartphones gebruikt kunnen worden om servers onderuit te halen door middel van een DDOS-aanval. De telefoons zouden ongemerkt gebruikt worden door een hacker om een aanval te openen.

Rim’s vice-president of BlackBerry security, Scott Totzk, heeft in een interview met Reuters een opmerkelijke bevinding prijsgegeven. Volgens hem kunnen hackers moeiteloos een smartphone overnemen doordat ze een klein pakketje kunnen verstoppen in een download die veel smartphonegebruikers zouden downloaden op populaire websites. Omdat het pakketje in de originele download verstopt zit en nadien zichzelf uitpakt, kunnen hackers moeiteloos het toestel gebruiken om een DDOS-aanval uit te voeren op een server. Bij een DDOS-aanval wordt er veel verkeer gegenereerd van verschillende computers van verschillende locaties. Volgens Totzk zijn smartphones hier ideaal voor aangezien er steeds meer smartphones op de wereld te vinden zijn in erg grote aantallen. Daarnaast zijn dergelijke toestellen vaak voorzien van een internetverbinding waardoor ze gebruikt kunnen worden voor een aanval.

Totzk voegt daarbij nog toe dat een draadloos netwerk relatief gemakkelijk uit de lucht gehaald kan worden met slechts een paar smartphones. Volgens hem wordt deze bedreiging steeds reëler en zouden we binnen twee jaar al de eerste grote aanval tegemoet kunnen zien die van telefoons afkomstig is zonder dat mensen er erg in hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

zakkenrollers

Pas op je smartphone: zes trucs van zakkenrollers en wat je er tegen doet lees verder

Groot nieuws: All About Phones gaat verder onder WANT lees verder

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza levert 4x zoveel experience punten op lees verder

Apple Pippin

Dit werd ‘m niet: Pippin, de spelcomputer van Apple (1995) lees verder

Talki

Loes Milar, de vrouw die met haar nieuwe app mensen bij elkaar brengt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters