'Smartphones kunnen DDOS-aanvallen uitvoeren'

Het hoofd van Rim’s BlackBerry securitytak heeft in een interview met Reuters aangegeven dat smartphones gebruikt kunnen worden om servers onderuit te halen door middel van een DDOS-aanval. De telefoons zouden ongemerkt gebruikt worden door een hacker om een aanval te openen.

Rim’s vice-president of BlackBerry security, Scott Totzk, heeft in een interview met Reuters een opmerkelijke bevinding prijsgegeven. Volgens hem kunnen hackers moeiteloos een smartphone overnemen doordat ze een klein pakketje kunnen verstoppen in een download die veel smartphonegebruikers zouden downloaden op populaire websites. Omdat het pakketje in de originele download verstopt zit en nadien zichzelf uitpakt, kunnen hackers moeiteloos het toestel gebruiken om een DDOS-aanval uit te voeren op een server. Bij een DDOS-aanval wordt er veel verkeer gegenereerd van verschillende computers van verschillende locaties. Volgens Totzk zijn smartphones hier ideaal voor aangezien er steeds meer smartphones op de wereld te vinden zijn in erg grote aantallen. Daarnaast zijn dergelijke toestellen vaak voorzien van een internetverbinding waardoor ze gebruikt kunnen worden voor een aanval.

Totzk voegt daarbij nog toe dat een draadloos netwerk relatief gemakkelijk uit de lucht gehaald kan worden met slechts een paar smartphones. Volgens hem wordt deze bedreiging steeds reëler en zouden we binnen twee jaar al de eerste grote aanval tegemoet kunnen zien die van telefoons afkomstig is zonder dat mensen er erg in hebben.

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters