Smartphones LG werden nog nooit zo goed verkocht

Smartphones van LG zijn bijzonder in trek. De Koreaanse telefoonmaker is zelfs op weg naar een record. Het komende kwartaal wordt verwacht dat er vijftien miljoen toestellen worden verkocht. Het afgelopen kwartaal waren dat er dik twaalf miljoen, ook al een record.

LG Optimus L3, L5, L7 tweede generatie hands-on

In totaal wordt verwacht dat LG dit jaar zeker zestig miljoen smartphones weet te slijten. De in grootte tweede smartphonemaker van Korea – Samsung blijft de onbetwiste nummer één – had zichzelf ten doel gesteld om vijf miljoen telefoons per maand te verkopen. Daar lijkt het aardig in de buurt te komen. In het laatste kwartaal van vorig jaar gingen er al 4,4 miljoen LG-smartphones per maand over de toonbank. Omdat de smartphonemarkt nog altijd groeit, is de vijf miljoen niet ver buiten bereik.

Het succes van de LG-telefoons, die het in het begin van het smartphonetijdperk helemaal niet zo goed deden, wordt vermoed in de strategie van LG om niche-markten te bedienen met low-end modellen, zoals de L- en de F-serie plus de G2 Mini. De goedkope telefoons blijken erg populair te zijn. LG is bovendien voorloper op het gebied van 4G, en nu ook China deze netwerken begint uit te rollen, wordt verwacht dat LG hier een voorsprong neemt op de Chinese telefoonmakers.

Tot dusver maakt de telefoontak van LG nog verlies, maar als de verwachtingen uitkomen wordt dat dit jaar omgedraaid in een winst. Vorig jaar werd nog een verlies geboekt van 41 miljoen dollar over het vierde kwartaal. De gestegen marketingkosten om het op te nemen tegen Samsung en Apple waren hier debet aan.

Bron: Android Authority

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters