Smartphones LG werden nog nooit zo goed verkocht

Smartphones van LG zijn bijzonder in trek. De Koreaanse telefoonmaker is zelfs op weg naar een record. Het komende kwartaal wordt verwacht dat er vijftien miljoen toestellen worden verkocht. Het afgelopen kwartaal waren dat er dik twaalf miljoen, ook al een record.

LG Optimus L3, L5, L7 tweede generatie hands-on

In totaal wordt verwacht dat LG dit jaar zeker zestig miljoen smartphones weet te slijten. De in grootte tweede smartphonemaker van Korea – Samsung blijft de onbetwiste nummer één – had zichzelf ten doel gesteld om vijf miljoen telefoons per maand te verkopen. Daar lijkt het aardig in de buurt te komen. In het laatste kwartaal van vorig jaar gingen er al 4,4 miljoen LG-smartphones per maand over de toonbank. Omdat de smartphonemarkt nog altijd groeit, is de vijf miljoen niet ver buiten bereik.

Het succes van de LG-telefoons, die het in het begin van het smartphonetijdperk helemaal niet zo goed deden, wordt vermoed in de strategie van LG om niche-markten te bedienen met low-end modellen, zoals de L- en de F-serie plus de G2 Mini. De goedkope telefoons blijken erg populair te zijn. LG is bovendien voorloper op het gebied van 4G, en nu ook China deze netwerken begint uit te rollen, wordt verwacht dat LG hier een voorsprong neemt op de Chinese telefoonmakers.

Tot dusver maakt de telefoontak van LG nog verlies, maar als de verwachtingen uitkomen wordt dat dit jaar omgedraaid in een winst. Vorig jaar werd nog een verlies geboekt van 41 miljoen dollar over het vierde kwartaal. De gestegen marketingkosten om het op te nemen tegen Samsung en Apple waren hier debet aan.

Bron: Android Authority

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters