Mega-leak: lanceringen LG G7, Samsung Galaxy Note 9, Pixel 3 en meer gelekt

De Chinese social media site Weibo is een bron van informatie over aankomende toestellen en de site heeft inderdaad weer toegeslagen. Onlangs verscheen er een lijst met de namen van alle toestellen, die uitgerust zullen worden met Qualcomm’s nieuwe Snapdragon 845 chipset. Op zich zijn de toestellen op de lijst niet zo verrassend, maar wel interessant is dat de lijst ook aangeeft wanneer de toestellen zullen worden aangekondigd. Zoals altijd met gelekte informatie, is het natuurlijk niet zeker of het wel klopt en moet je het met een korreltje zout nemen.

LG weet dit jaar wel laatste chipset te bemachtigen

Volgens de Weibo lijst begint het aankondigingsfestijn in februari met de Samsung Galaxy S9 toestellen en de LG G7 en LG G7+. Als dat waar is, weet LG dit jaar wel de nieuwe chipset te bemachtigen, in tegenstelling tot vorig jaar. Vorig jaar had Samsung namelijk voorrang bij het afnemen van de Snapdragon 835 en moesten alle smartphonemakers wachten totdat de Galaxy-maker voldaan was.

Als gevolg hiervan kon LG ervoor kiezen de vlaggenschepen later uit te brengen, of te gaan voor een wat oudere chip. LG koos het laatste en ging voor de Snapdragon 821. In 2018 zou Samsung ook weer bevoorrecht zijn, maar blijkbaar zijn er wel genoeg chipsets beschikbaar voor LG.

Weibo lijst toestellen met Snapdragon 845

Ook Snapdragon 845 voor Xiaomi Mi 7 en Nokia 10

In April is Xiaomi de enige met een aankondiging en zou de Xiaomi Mi 7 onthuld moeten worden. Ook in mei wordt er maar een enkel toestel aangekondigd en dat zou de HTC U12 zijn. In juni gaan OnePlus en Sony aan de gang met de OnePlus 6 en Sony Xperia XZ Pro-A. Ook ZTE komt dan naar voren met de ZTE Nubia Z18. Dan gaan we verder naar augustus, wanneer de Nokia 10 zijn opwachting maakt.

Qualcomm Snapdragon 845

Laatste vier maanden goed voor de meeste toestellen

In de laatste vier maanden van het jaar, komen er volgens de lijst nog meer toestellen met de nieuwe chipset uit dan in de voorgaande maanden. September gaat verder met de Samsung Galaxy Note 9, samen met de LG V40 en Xiaomi Mi Mix 3. Daarna krijgen we in oktober de Google Pixel 3 toestellen en de Sony Xperia XZ2  samen met de HTC U12+ en ZTE Nubia Z19s. In november is de Moto Z 2019 aan de beurt en we sluiten het jaar in december af met de OnePlus 6T en Samsung W2019.

Zoals gezegd, zouden al deze smartphones volgens de lijst uitgerust worden met de Snapdragon 845. Het belooft weer wat te worden dit jaar. Deze maand hebben we nog even rust en dan begint het smartphone slachtveld weer helemaal opnieuw.

Via: PhoneArena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters