Smartphones verlengen werkdag met twee uur

Het beste dat een werkgever kan doen, is zijn personeel een smartphone cadeau geven. Ze blijken hun werkdag dan thuis ongemerkt met twee uur te verlengen.

Smartphones verlengen werkdag met twee uur schermafbeelding 2012 10 31 om 235533
Werknemers bellen zich een ongeluk. COLIN HAWKINS/SCIENCE PHOTO LIBRARY

Met smartphones is het lastiger om het werk te laten waar het is: achter de deur van het kantoor. Als het vijf uur is geweest, rolt het werk nog een tijdje door op de smartphone in de binnenzak. Dat blijkt uit een onderzoek onder Britse werknemers door de Engelse retailer Pixmania.

Zelfs na een werkdag van negen tot tien uur gaan kantoorwerknemers nog door met het checken van e-mails en ze nemen ook werkgerelateerde telefoontjes op, uren nadat ze al thuis zijn. Dat neemt gemiddeld twee uur per werkdag in beslag.

Op die manier kunnen mensen niet loskomen van hun werk en dat is iets waarover nagedacht moet worden, vindt Ghadi Hobeika, de marketingdirecteur van Pixmania.

Ongeveer een op de tien ondervraagde werknemers besteedt zeker drie uur thuis aan het checken van e-mails en het beantwoorden van telefoontjes die bij het werk horen. Tweederde van de respondenten begint daar al mee direct na het opstaan, zo rond zes of zeven uur ’s ochtends. En voordat ze naar bed gaan, rond elf of twaalf uur, ook. Voor sommigen houdt het werk zo nooit op, omdat de smartphone ze het gevoel geeft dat ze altijd bereikbaar (moeten) zijn.

Bron: Mashable

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Willem de groot -

    klopt aan de ene kant wel, maar overdag tijdens werktijd zijn ze ook met dat ding bezig wat niet met werken te maken heeft. Zal niet zeggen dat tegen elkaar op weegt, maar twee uur extra geld niet helemaal, en ook niet voor iedereen. Heb ook zo`n ding van het werk, maar einde werkdag kijk ik er gewoon niet meer op. Heb ook een priveleven.. maar iedereen is anders uiteraard.

smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Beter goed gejat? ‘Samsung Galaxy S9 krijgt iPhone 8-functie’ lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Volgend jaar ondersteunen Samsung toestellen wereldwijd bliksemsnelle LTE snelheden lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Is de beeldverhouding van de Galaxy S8 en andere nieuwe smartphones de toekomst? lees verder

smartphone opladen

Met deze batterij is je smartphone in nog geen milliseconde opgeladen lees verder

Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters