‘Nieuwe smartwatch van FitBit heeft accuduur van vier dagen’

Er zijn foto’s van de nieuwe smartwatch en koptelefoon van Fitbit gelekt. De apparaten zijn door het bedrijf nog niet officieel aangekondigd. Naar verluidt verschijnen beide apparaten later dit jaar.

FitBit-smartwatch

Dit zijn de allereerste smartwatch en koptelefoon van FitBit. De afbeeldingen van de toestellen zijn op Yahoo Finance verschenen. Er zijn ook een aantal details van de smartwatch gelekt, zoals wat er onder de motorkap zit en wat betrekking heeft op de prestaties.

Details van de smartwatch

De codenaam van de smartwatch is ‘Higgs’. Het apparaat heeft een ingebouwde gps, een hartslagmeter en wordt ondersteund met de muziekdienst Pandora. Deze muziekdienst is nog niet beschikbaar in Nederland.

De FitBit-smartwatch heeft een kleurendisplay en een behuizing van aluminium. De bandjes zijn verwisselbaar en de accu heeft een levensduur van maar liefst vier dagen. Ook kan er met de smartwatch contactloos betaald worden. Waarschijnlijk wordt de smartwatch waterbestendig, maar dit is nog niet zeker. Het horloge gaat ongeveer 300 dollar kosten en dat is omgerekend ongeveer 275 euro. Volgens bronnen verschijnt de smartwatch in de herfst op de markt.

FitBit

De oortjes van FitBit

Het bedrijf gaat tegelijkertijd ook oortjes uitbrengen. Dit zijn Bluetooth-oortjes die aan elkaar vast zitten, zo kan je ze om je nek dragen. De oortjes worden in de kleuren ‘Nightfall Blue’ en ‘Lunar Gray’ uitgebracht. Ze zullen voor 150 dollar verkocht worden. Dat is omgerekend ongeveer 137 euro.

FitBit

Vertraging

Vorige maand meldde Yahoo Fianance op basis van anonieme bronnen dat de lancering van de FitBit-smartwatch uitgesteld wordt. Het productieproces verliep namelijk niet goed. Het productieteam kon de smartwatch niet waterdicht maken. Ook lukte het bij één van de prototypes niet om via de gps-module sterk signaal te krijgen.

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters