Smartwatch verboden tijdens examen Britse scholen

Scholieren in Groot-Brittannië moeten tijdens schoolexamens hun smartwatch afdoen. De overheid hoopt zo te voorkomen dat scholieren tijdens hun examen op hun horloge kunnen afkijken voor de toets.

Moto 360 doet mee aan de 'goudkoorts' moto 360 gold 0

Dit schrijft Redmond Pie. Op je smartwatch kun je namelijk content opslaan, zoals bijvoorbeeld geheugensteuntjes voor het examen Frans, om maar iets te noemen, of formules voor het Wiskunde-proefwerk. Vandaar dat smartwatches in Britse scholen verboden zijn op het examen.

Dit betekent dat de Apple Watch straks niet gedragen mag worden, maar ook toestellen zoals de Moto 360 van Motorola, de G Watch R van LG en de Gear 2 van Samsung moeten af. Het geeft nog maar eens aan dat de smartwatch steeds zichtbaarder wordt in het straatbeeld.

Steeds meer fabrikanten maken namelijk zo’n slimme horloge. Samsung heeft er al een paar uitgebracht die draaien op Android Wear of Tizen, het eigen besturingssysteem van de Zuid-Koreaanse fabrikant. Inmiddels hebben dus ook Motorola, LG en Sony zo’n polssieraad.

De Apple Watch is binnen een paar maanden te koop. Dit is de eerste smartwatch van Apple, dat draait op een soort variant van iOS. Deze userinterface moet er totaal anders uit komen te zien dan Android Wear en Tizen, dat allebei nog niet heel veel mogelijkheden biedt. Er zijn nog niet echt veel apps voor de huidige smartwatches, maar misschien dat de Apple Watch daar iets aan kan veranderen.

Apps om te spieken bijvoorbeeld, maar daar hebben de scholieren in Groot-Brittannië dus niet zoveel aan. In Nederland is er inmiddels zelfs al een horlogeverbod tijdens tentamens van de Zuyd Hogeschool van Maastricht en de Hogeschool Rotterdam.

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters