SMS-en tijdens het vliegen ook geen goed idee

In bijna alle landen waar mobiele telefonie stevig is doorgedrongen, is het verboden om te bellen en te sms-en achter het stuur. Maar piloten vallen niet onder zulke regels. Een helicoptercrash kan daar wel eens verandering in brengen.

SMS-en tijdens het vliegen ook geen goed idee 543627 g

Vastgesteld is namelijk dat de piloot flink zat te sms-en achter zijn stuurknuppel. Dat gebeurde in Amerika. Het is het eerste gedocumenteerde geval waarbij het sms-gedrag van een piloot in verband wordt gebracht met een dodelijk ongeval.

De crash gebeurde in Missouri, waar de piloot van een ambulancehelicopter met een patiënt aan boord aan het sms-en was achter de stuurknuppel. Hij zond volgens onderzoek achteraf zeker vier sms-jes uit, en ontving er drie. In de berichten klaagde hij dat hij slecht had geslapen in de nacht ervoor, waardoor hij was vergeten het toestel bij te tanken voordat hij de lucht in ging. Hij was volgens een latere sms op weg om brandstof in te slaan, toen hij zonder kwam te zitten en neerstortte, met de vier doden als gevolg.

Dit is allemaal vastgelegd door de National Transportation Safety Board, een evenknie van de Onderzoeksraad voor Veiligheid in Nederland. Het is niet bekend of de NTSB de aanbeveling zal doen om het sms-en achter de stuurknuppel voortaan te verbieden.

Bron: Ubergizmo

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters