Steeds meer mensen hebben last van ‘sms-nek’

sms-nekChiropractors in Canada hebben de noodklok geluid over ‘sms-nek’. Dat is een toestand waarbij je pijn in je nek hebt, omdat je constant naar je smartphone kijkt. Volgens de dokters hebben steeds meer mensen er last van. Sms-nek kan leiden tot pijn in de rug en de nek. Op de lange termijn kan het zelfs chronische pijn en weefselspanning veroorzaken.

30 kilo druk op je ruggenwervel

Krista Revenberg is een van de chiropractors die waarschuwt voor sms-nek. Zij vertelt dat je bijna 30 kilogram druk op je ruggenwervel legt door met je hoofd naar beneden te kijken. “Het grootste probleem is dat veel mensen niet eens doorhebben dat het gebeurt. Ze brengen hun hoofd in die positie en blijven daar de hel dag lang in zitten. Het wordt je nieuwe norm. Je realiseert je niet eens wat je aan het veranderen bent in je lichaam”, aldus Revenberg tegenover CBC.

Pokémon Go brengt sms-nek naar nieuwe ‘doelgroep’

De chiropractors waarschuwen dat ook jonge mensen steeds meer last hebben van sms-nek. Onder meer de hype rond Pokémon Go zorgt ervoor dat ook de jongere generatie last heeft van de toestand. Een voorbeeld van een relatief jonge patiënt is de 22-jarige Rahul Kamar. Hij studeert aan de universiteit van Windsor. “Ik voel de pijn in mijn nek als ik mijn telefoon langer dan tweeënhalf uur achter elkaar heb gebruikt. “Het irriteert behoorlijk, maar we kunnen niets doen. Het is belangrijk om in de wereld van nu berichtjes te sturen”, zo oordeelt Kamar.

20-20-20-methode

Om problemen te voorkomen, raden de chiropractors de 20-20-20-methode aan. Dat wil zeggen dat je voor elke 20 minuten smartphonegebruik 20 seconden 20 ‘voet’ vooruit moet kijken. 20 voet komt neer op ongeveer zes meter. Ook regelmatig strekken, je houding veranderen en regelmatig pauzes nemen van je smartphone zou volgens de dokters helpen.

Bron: CBC

Essential Phone

‘Essential Phone opvolger gecanceld: staat Essential nu al te koop?’ lees verder

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters