Steeds meer mensen hebben last van ‘sms-nek’

sms-nekChiropractors in Canada hebben de noodklok geluid over ‘sms-nek’. Dat is een toestand waarbij je pijn in je nek hebt, omdat je constant naar je smartphone kijkt. Volgens de dokters hebben steeds meer mensen er last van. Sms-nek kan leiden tot pijn in de rug en de nek. Op de lange termijn kan het zelfs chronische pijn en weefselspanning veroorzaken.

30 kilo druk op je ruggenwervel

Krista Revenberg is een van de chiropractors die waarschuwt voor sms-nek. Zij vertelt dat je bijna 30 kilogram druk op je ruggenwervel legt door met je hoofd naar beneden te kijken. “Het grootste probleem is dat veel mensen niet eens doorhebben dat het gebeurt. Ze brengen hun hoofd in die positie en blijven daar de hel dag lang in zitten. Het wordt je nieuwe norm. Je realiseert je niet eens wat je aan het veranderen bent in je lichaam”, aldus Revenberg tegenover CBC.

Pokémon Go brengt sms-nek naar nieuwe ‘doelgroep’

De chiropractors waarschuwen dat ook jonge mensen steeds meer last hebben van sms-nek. Onder meer de hype rond Pokémon Go zorgt ervoor dat ook de jongere generatie last heeft van de toestand. Een voorbeeld van een relatief jonge patiënt is de 22-jarige Rahul Kamar. Hij studeert aan de universiteit van Windsor. “Ik voel de pijn in mijn nek als ik mijn telefoon langer dan tweeënhalf uur achter elkaar heb gebruikt. “Het irriteert behoorlijk, maar we kunnen niets doen. Het is belangrijk om in de wereld van nu berichtjes te sturen”, zo oordeelt Kamar.

20-20-20-methode

Om problemen te voorkomen, raden de chiropractors de 20-20-20-methode aan. Dat wil zeggen dat je voor elke 20 minuten smartphonegebruik 20 seconden 20 ‘voet’ vooruit moet kijken. 20 voet komt neer op ongeveer zes meter. Ook regelmatig strekken, je houding veranderen en regelmatig pauzes nemen van je smartphone zou volgens de dokters helpen.

Bron: CBC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters