'SMS-virus in miljoen Chinese mobieltjes'

Een miljoen mobiele telefoons in China is ge├»nfecteerd met het zogeheten Zombie-virus, dat de eigenaar van zo’n telefoon veel geld kan kosten. Het virus laat het toestel betaalde smsjes ontvangen. Dagelijks zouden hackers hier 300.000 dollar mee buitmaken op kosten van de eigenaren van de telefoons.

telefoonvirus

De Shanghai Daily meldt dat het virus bijzonder hardnekkig is en moeilijk te bestrijden. Het verspreidt zich bovendien snel. Nu zijn er nog een miljoen telefoons ‘ziek’, maar het land telt in totaal 800 miljoen mobieltjes die ook gevaar lopen.

Het virus is vermomd als een anti-virus app. Wie die app installeert, is zuur, want malafide hackers krijgen zo direct toegang tot de telefoon en kunnen het openzetten voor de ontvangst van betaalde sms-diensten en andere dingen die de eigenaar geld kosten. Ook kunnen ze via de toegang tot een telefoon ervoor zorgen dat het virus zich naar alle contacten in de telefoonlijst verspreidt.

De Chinese autoriteiten hebben inmiddels het bedrijf opgespoord dat zij verantwoordelijk houden voor de ontwikkeling van het telefoonvirus, maar dat bedrijf beweert er niets mee te maken te hebben, en zegt er zelf slachtoffer van te zijn.

Bron: Engadget

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters