Sms'en blijft beste niet-spraak dienst voor telefoons

Hoewel er veel andere diensten in opkomst zijn, zal sms voorlopig nog wel even de beste niet-spraak dienst voor mobiele communicatie blijven, zo voorspeld Portio Research.

Het smsje is en blijft hot. Er wordt voor miljarden euro’s per jaar gesmst en als we het rapport “Mobile Messaging Futures 2008 -2013” van Portio Research mogen geloven, zal dit eerder groeien dan dalen. Nu is de sms markt nog goed voor een omzet van 130 miljard dollar per jaar, in 2013 zal dit rond de 225 miljard liggen volgens het rapport. Hiermee vertegenwoordigd de sms markt ongeveer zestig procent van de markt voor niet-spraak mobiele communicatie. De reden hiervoor zou zijn dat smsjes makkelijk te versturen zijn, er geen goedkoper alternatief is en het op alle telefoons en alle netwerken werkt.

Een goede concurrent voor het smsje is mobiel e-mailen. Hoewel deze dienst nu nog niet zo populair is, zal het aantal gebruikers volgens Portio verviervoudigen in de komende vijf jaar. Portio verwacht meer dan een miljard gebruikers van mobiel e-mail tegen het eind van 2013, tegenover ongeveer een kwart miljard gebruikers nu. Nog sneller groeit volgens het rapport van Portio “Mobile Instant Messaging” of mim. Hieronder vallen diensten als Windows Live Messenger voor op de mobiele telefoon, die nu nog niet helemaal vlekkeloos werken. Ondanks dat zijn er wereldwijd al 111 miljoen abonnees voor mim, een aantal dat in 2013 rond de 867 miljoen zal liggen.

Afbeelding sms 
Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters