Sms'en in het buitenland vanaf woensdag goedkoper

De nieuwe Europese wet die een lagere limiet legt op de prijzen voor het sms’en en mobiel bellen vanuit het buitenland treedt komende woensdag in werking.

VlagDe nieuwe Europese Wet die ervoor zorgt dat het versturen van sms-berichten in andere Europese landen goedkoper wordt gaat vanaf woensdag in bij alle operatoren in Europa. Een sms’je vanuit Frankrijk, BelgiĆ« of een ander Europees land mag dan nog maar 13 cent kosten. Nu betaal je al snel 30 cent voor zo’n sms. Ook bellen wordt goedkoper. Het maximumtarief per minuut word verlaagd naar 47 cent. Ook mogen de telecombedrijven de gespreksduur niet meer afronden op de minuut. De gesprekskosten moeten voortaan per seconde worden berekend. Wel mag de eerste halve minuut als starttarief in rekening worden gebracht.

Brussel laat weten dat het in de toekomst nog meer tarieven wil verlagen omdat de telecombedrijven nog steeds zeer hoge winsten boeken op het sms- en belverkeer in het buitenland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Paul Willen -

  Is het ook al bekend of er wat gedaan wordt voor het versturen van een SMS AAN een buitenlands nummer – Dus vanuit nederland naar bijvoorbeeld een mobiel nummer in Duitsland? Gaat hiervoor ook de 13 cent gelden, of is dat alleen als je een sms wilt versturen naar een NL als je in een Europees land zit?

  1. Danijel -

   Volgens mij alleen dat laatste idd. ALs je dat eerste wilt weten dan moet je weten wat de ontvangende provider in het buitenland rekent. Oftewel, die gegevens hebben NL-providers niet..

 2. jasper -

  Laat ze in Brussel maar snel eens iets doen aan die achterlijke tarieven voor data verkeer. In Zwitserland de homepage van de telegraaf downloaden (iets over 1 mb) kost je al snel 5 euro…..

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters