Sms'en nog steeds ongekend populair onder consumenten

Uit een internationaal onderzoek naar gsm-gebruik in de wereld is TNS NIPO samen met andere onderzoeksinstellingen tot de conclusie gekomen dat consumenten nog steeds het liefst sms’en. Consumenten gaan echter ook steeds meer e-mailen, een trend die sterk zal gaan doorzetten.

LG KM900 sms

Ongeveer driekwart van alle berichten die via een mobiel worden verstuurd zijn sms’jes, zo meldt TNS NIPO. Het onderzoeksbureau nam het Nederlandse deel van de studie voor zijn rekening terwijl in andere Europese landen de landelijke onderzoeksbureaus dezelfde studie uitvoerden. Uit het onderzoek bleek dat 39 procent van alle elektronische berichten per mobiel wordt verstuurd. In andere volwassen economieën in West-Europa en Noord-Amerika is dat gemiddeld 49 procent. Opvallend is dat vooral in opkomende markten als China, India en Rusland de mobiele telefoon veel wordt gebruikt om boodschappen te versturen. Volgens TNS NIPO slaan consumenten in die landen de stap naar de computer over en gaan zij direct over op de mobiele telefoon. Inmiddels heeft 20 procent van de mobiele bellers wereldwijd een smartphone. Op dit terrein loopt Nederland achter, hier is het percentage 14 procent, tegen 17 procent gemiddeld in Europa.

De onderzoekers zien steeds de trend steeds meer verschuiven naar het versturen van een e-mail in plaats van een sms. De onderzoekers menen wel dat de sms niet zo snel zal gaan verdwijnen. Het gebruik van mms is niet onderzocht, toch is al duidelijk dat deze vorm van het versturen van een bericht geen rooskleurige toekomst heeft.

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters