SMS'ende truckchauffeur veroorzaakt chaos

De Nederlandse politie hamert er zo op, niet bellen aan het stuur, laat staan SMS’en. De helft van de ‘misdadigers’, die in het programma ‘Blik op de weg’ verschijnen, bestaan uit personen die het niet konden laten naar hun telefoon te grijpen terwijl hun voet het gas pendaal nog eens verder ‘mishandelt’.

auto rijdt in water

Gelukkig zijn Nederlanders niet de enige, die graag praten in de auto, maar een handsfree set te duur vinden. Ook Amerikanen besteden het geld liever aan iets anders. Het volgende voorval vond deze week dan ook plaats in de omgeving van New York. Een Amerikaanse ‘trucker’ dacht met een hand te kunnen bellen en met de anderen te kunnen SMS’en, voor vrouwen is dit natuurlijk een makkelijke opdracht, maar de man in kwestie dacht ook nog eens zijn truck op de weg te kunnen houden. Geen wonder dan ook dat het zwaargewicht in ramde op een auto om vervolgens in een zwembad tot stilstand te komen. Een 68-jarige vrouw en haar 8-jarige neefje,inzittende van de geramde auto, zijn bij dit omval gewond geraakt. Gelukkig kwamen ze er met lichten verwondingen van af.

De 25-jarige truckchauffeur krijgt een bekeuring voor roekeloos rijden, evenals mobiel bellen tijdens het rijden en te dicht op anderen rijden. Zijn telefoons zal hij voorlopig niet meer aanraken als hij achter het stuur zit, net als overigens een aantal trambestuurders en machinisten die in het verleden eveneens chaos veroorzaakte, door achter het stuur te SMS’en.

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters