SMS'er ontvangt boete voor het versturen van racistische sms’jes.

Een 28 jarige Duitser had tijdens het EK een racistische sms-actie gestart, de man verstuurde diverse sms’jes met daarin de tekst: “Met het openen van dit bericht heb je zojuist een Turk gedood”. De man is veroordeeld door de rechtbank tot een boete van 1800 euro.

SMSDe rechtbank heeft de Duitser veroordeeld voor de misdaad, het aanstichten tot haat. De man zegt zelf dat hij het Sms’je van iemand anders heeft gekregen en daarna per ongeluk heeft doorgestuurd naar andere mensen. De sms-actie begon vlak voor de wedstrijd van Duitsland tegen Turkije tijdens het EK. De haatactie bestond uit sms’jes met de tekst: “Met het openen van dit bericht heb je zojuist een Turk gedood” en de oproep om “schone kampioenschappen” te garanderen, verder werd er in het bericht gevraagd om het sms’je door te sturen naar andere mensen. De zaak is uiteindelijk geseponeerd doordat de Duitser bereid was om het bedrag aan een Turks centrum te schenken.

De politie kwam bij toeval op het spoor van de 28-jarige Duitser nadat zijn mobiele telefoon in beslag was genomen tijdens een huiszoeking voor een ander misdrijf. In de telefoon stonden de verstuurde sms’jes nog steeds opgeslagen

Bron: NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters