Snapchat 24 miljard dollar waard op de beurs

Snap, het moederbedrijf van Snapchat, zal met de beursgang in New York ongeveer 24 miljard dollar waard zijn. Deze waarde is hoger dan verwacht.

Snap Inc. op de beurs

SnapchatVandaag gaat het bedrijf achter Snapchat, Snap, de beurs op. Verschillende bronnen meldden woensdag dat de prijs per aandeel 17 dollar zou bedragen. De beursgang zal de grootste in jaren worden voor een Tech-bedrijf.

Gebruikers van de app

Vorig jaar meldde het bedrijf dat er elke dag 158 miljoen actieve gebruikers gebruik maken van Snapchat. De afgelopen tijd maken niet alleen jongeren gebruik van de app, maar ook ouderen. Vorig jaar waren 14 procent van alle gebruikers boven de 35 jaar. Snapchat heeft de afgelopen tijd ook te maken met concurrentie van andere bedrijven. Zo hebben Instagram, Facebook en WhatsApp de ‘storyfunctie’ min of meer gekopieerd.

Plannen voor de toekomst

Snap heeft niet alleen een app, het bedrijf is namelijk ook een camerabedrijf. Snap maakt tegenwoordig bijvoorbeeld brillen, de Spectacles, die foto’s kunnen maken. Naar verluidt zou het bedrijf nu ook aan drones werken.

Ondanks de hoge verwachting van de beurswaarde, maakte het bedrijf vorig jaar een nettoverlies van ongeveer 500 miljoen dollar. De omzet was het afgelopen jaar in vergelijking met het jaar daarvoor wel gestegen. Snap verwacht dit jaar een omzet van 1 miljard dollar te draaien.

Bron: The New York Times

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters