Snapchat passeert 500 miljoen downloads

De populaire app Snapchat heeft recentelijk de 500 miljoen downloads behaald in de Google Play Store. Hoeveel downloads er precies zijn is niet bekend. Dit komt doordat de Play Store niet exact laat zien hoeveel downloads er zijn. Wel laat het zien dat de app inmiddels meer dan 500 miljoen downloads heeft.

Snapchat

De populaire app Snapchat is bedoeld voor mensen die foto’s en/of video’s naar elkaar willen sturen, die niet opgeslagen worden op het toestel. Je kunt een foto of video maar een enkele keer zien, waarna het verdwijnt. Sinds een aantal jaar heeft de app echter iets wat dat niet doet. Dit heet Snapchat Stories. Hierop kun je een foto of video zetten die dan 24 uur te zien is voor iedereen of al je contacten. Het is maar net wat je instelt. Ook kun je de app vertellen dat een selectief aantal mensen jouw Stories niet kunnen zien.

Sinds een aantal jaar is Snapchat erg populair, vooral onder jongeren, en heeft dus ook recentelijk de 500 miljoen downloads gepasseerd.

Snapchat 500 miljoen downloads

Concurrentie

Snapchat is niet de enige app die de functie Stories heeft. Ook Instagram heeft een soortgelijke functie genaamd Instagram Stories. Ook WhatsApp heeft sinds kort foto’s en video’s te sturen naar jouw contacten, die vervolgens 24 uur te zien zijn. Dit heeft WhatsApp Status. Met deze functie heeft het bedrijf de oude Status-functie opgeheft. Hiermee was het mogelijk om een korte zin of quote toe te voegen aan jouw profiel. Toch lijkt het er op dat de oude Status-functie weer terugkomt. Deze keer niet onder de oude naam, maar onder een vernieuwde naam. Waarschijnlijk zal dit de naam ‘Tagline’ krijgen.

Bron: Play Store via GSMArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Huawei opvouwbare smartphone

Huawei onthult verrassende plannen voor opvouwbare smartphone lees verder

Apple iPhone 8 Plus review design

Deze negen verborgen iPhone 8 features moet je nog ontdekken lees verder

Google Pixel 2 Pixel 2 XL

Google Pixel 2 en Pixel 2 XL krijgen lovende recensies, behalve op een vlak lees verder

OnePlus 5 CEO

‘Gelekte renders tonen de OnePlus 5T: nieuw design’ lees verder

Huawei zet stappen om Apple voor goed in te gaan halen lees verder

Apple Store

Volgend jaar hoef je geen iPhone X meer te kopen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters