Snapchat vestigt ondanks Brexit hoofdkantoor in Londen

Snap Inc., het bedrijf achter Snapchat, heeft besloten om ondanks de Brexit zijn internationale hoofdkantoor in Londen te openen. Alleen al in het Verenigd Koninkrijk zijn er meer dan tien miljoen actieve Snapchat gebruikers.

Hoofdkantoor Londen ondanks Brexit

Een andere reden voor het plaatsen van het hoofdkantoor in Londen is dat er veel adverteerders in het Verenigd Koninkrijk zitten. Toch is het opvallend dat ze juist daar het kantoor plaatsen, omdat landen als Ierland en Nederland lagere belastingen hebben. Bovendien besluiten veel bedrijven juist door de Brexit om hun kantoren niet in Engeland te vestigen. Snapchat had al een kantoor in Engeland, maar het kantoor in Londen regelt nu alle activiteiten van Snapchat buiten de Verenigde Staten.

Snapchat Spectacles

Recent kwam Snap Inc. met een nieuwe ontwikkeling: de Snapchat Spectacles. Dit is een soort zonnebril waarmee je snaps kunt maken. Op deze manier heb je je smartphone niet meer nodig en kun je zelfs ongemerkt mensen filmen, dankzij de camera in de bril. Je opgenomen video’s kun je vervolgens natuurlijk naar Snapchat uploaden. De bril doet een beetje denken aan Google Glass, maar dan iets hipper. Snap Inc. zegt dat het om een experiment gaat, maar de brillen zijn razend populair in Amerika.

Google

De populariteit van Snapchat is ook Google niet ontgaan. Het bedrijf waarmee Google in andere bedrijven investeert, CapitalG genoemd, heeft namelijk recent geld geïnvesteerd in Snap Inc. Google probeerde Snapchat al in 2013 voor 4 miljard te kopen, maar dit bod is afgewezen. Op het moment van schrijven is Snapchat meer dan 20 miljard dollar waard.

Wat vind jij van deze ontwikkeling? Laat het in een reactie weten.

Bron: BBC

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters