‘Bedrijf achter Snapchat gaat volgende week de beurs op’

Snap Inc, het moederbedrijf van Snapchat, maakt waarschijnlijk eind volgende week zijn plan bekend om naar de beurs te gaan. Dat betekent dat je in maart in Snapchat-aandelen kan handelen.

SnapchatSnap had vorig jaar een aanvraag gedaan bij de Exchange Commission om de beurs op te gaan. Dit is de eerste keer dat het publiek een kijkje krijgt in de financiën. De beursgang wordt door Morgan Stanley en Goldman Sachs geleid, ook zijn er meerdere banken die erbij betrokken zijn. Het wordt de eerste grote beursgang voor een Tech-bedrijf in lange tijd.

Volgens bronnen is het bedrijf ongeveer 25 miljard dollar waard, schrijft Recode. Met die waardering wil Snap ook naar de beurs toe gaan. Als de interesse in aandelen op de beurs hoog genoeg is, dan kan de waarde van het bedrijf zelfs nog meer stijgen.

Bekendheid van Snapchat

Snap Inc. is het bedrijf achter Snapchat, dat in de loop van de tijd erg populair is geworden onder jongeren. Het bedrijf heeft in de afgelopen vijf jaar veel innovatieve functies aangebracht, waardoor Snap een van de meest snelgroeiende social media-apps is. Volgens bronnen werd er vorig jaar bij de Morgan Stanley-conferentie door CEO Evan Spiegel gezegd dat de helft van de nieuwe gebruikers boven de 25 jaar oud zijn. Het zijn dus niet alleen maar jongeren die de app gebruiken.

De afgelopen tijd hebben concurrenten het succes van Snapchat goed in de gaten gehouden. Zoals je misschien weet, had Facebook een aantal jaar geleden geprobeerd om het bedrijf voor drie miljard dollar te kopen. Facebook en Instagram hebben al een aantal kenmerken van Snapchat overgenomen zoals, de ‘storyfunctie’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Stickers, gericht zoeken en meer: WhatsApp voegt nieuwe functies toe lees verder

Tegenwoordig browse je met Samsung op alle Android smartphones lees verder

youtube app

Altijd op de hoogte: YouTube voegt sectie breaking news toe lees verder

Whatsapp desktop

WhatsApp Status updates ook naar de desktop lees verder

Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters