Snapchat Spectacles videoreview: de toekomst van fotografie?

Snap Inc., het bedrijf achter Snapchat, heeft zijn eerste echte fysieke product uitgebracht: de Snapchat Spectacles. Want ging met de bijzondere gadget aan de slag.

Snap Inc.

Snapchat SpectaclesSnapchat is de meest populaire sociale app onder tieners. Het versturen van foto’s die vervolgens voor altijd verdwijnen blijkt een groot succes te zijn. Sterker nog, studio’s zoals Disney gaan zelfs series ontwikkelen voor Snapchat. Het is dus al veel meer dan de zoveelste foto-app. Het bedrijf achter de sociale app liet eind vorig jaar echter kennen dat het meer ambieert. Het veranderde zijn naam naar Snap Inc., waarvan Snapchat simpelweg een product is. Er is namelijk een groter, overkoepelend doel: Snap wil de manier waarop we foto’s maken opnieuw uitvinden.

Snapchat Spectacles

Daarbij hoort ook een eerste fysieke gadget, de Snapchat Spectacles. Het gaat, zoals de naam al doet vermoeden, om een soort zonnebril. Je kunt vanaf nu gewoon je smartphone lekker in je broekzak laten zitten als je een snap wil maken. Er zit namelijk een camera in de Snapchat Spectacles verwerkt. Daardoor kun je dus korte video’s┬ámaken a la Google Glass, maar dan hipper. Het gaat volgens Snap Inc. zelf nochtans vooral om een experiment, maar de brillen zijn zeer populair in Amerika. Het bedrijf plaatst op willekeurige plekken automaten waar de gadgets inzitten. Fans staan uren in de rij om de kleurrijke brillen aan te schaffen.

Videoreview

Helaas zijn de Snapchat Spectacles nog niet in Nederland verkrijgbaar. Dat mag de pret echter niet drukken, want Want.nl kreeg de eer om alvast met de bijzondere bril aan de slag te gaan. Je kunt hun bevindingen checken in de onderstaande videoreview:

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters