Snapchat Spectacles videoreview: de toekomst van fotografie?

Snap Inc., het bedrijf achter Snapchat, heeft zijn eerste echte fysieke product uitgebracht: de Snapchat Spectacles. Want ging met de bijzondere gadget aan de slag.

Snap Inc.

Snapchat SpectaclesSnapchat is de meest populaire sociale app onder tieners. Het versturen van foto’s die vervolgens voor altijd verdwijnen blijkt een groot succes te zijn. Sterker nog, studio’s zoals Disney gaan zelfs series ontwikkelen voor Snapchat. Het is dus al veel meer dan de zoveelste foto-app. Het bedrijf achter de sociale app liet eind vorig jaar echter kennen dat het meer ambieert. Het veranderde zijn naam naar Snap Inc., waarvan Snapchat simpelweg een product is. Er is namelijk een groter, overkoepelend doel: Snap wil de manier waarop we foto’s maken opnieuw uitvinden.

Snapchat Spectacles

Daarbij hoort ook een eerste fysieke gadget, de Snapchat Spectacles. Het gaat, zoals de naam al doet vermoeden, om een soort zonnebril. Je kunt vanaf nu gewoon je smartphone lekker in je broekzak laten zitten als je een snap wil maken. Er zit namelijk een camera in de Snapchat Spectacles verwerkt. Daardoor kun je dus korte video’s maken a la Google Glass, maar dan hipper. Het gaat volgens Snap Inc. zelf nochtans vooral om een experiment, maar de brillen zijn zeer populair in Amerika. Het bedrijf plaatst op willekeurige plekken automaten waar de gadgets inzitten. Fans staan uren in de rij om de kleurrijke brillen aan te schaffen.

Videoreview

Helaas zijn de Snapchat Spectacles nog niet in Nederland verkrijgbaar. Dat mag de pret echter niet drukken, want Want.nl kreeg de eer om alvast met de bijzondere bril aan de slag te gaan. Je kunt hun bevindingen checken in de onderstaande videoreview:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple Watch Pride Edition

Gedeelte opbrengst Apple Watch Pride Edition bandje gaat naar LGBTQ groepen lees verder

Snapchat Spectacles 2

Snapchat Spectacles 2 legt focus op augmented reality lees verder

Apple Watch 3

Apple experimenteert met flexibele displays voor nieuwe Apple Watch lees verder

FitBit

‘Nieuwe smartwatch van FitBit heeft accuduur van vier dagen’ lees verder

Android Wear 2.0

Deze smartwatches krijgen Android Wear 2.0 lees verder

Uvolt Watch

Uvolt Watch: laad je telefoon snel op met deze unieke smartwatch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters