Snapchat heet nu Snap en komt met speciale camerabril

Snapchat heeft vanmorgen aangekondigd dat het niet alleen zijn naam gaat veranderen, maar dat het ook met een eerste product komt: de Snapchat Spectacles.

Snapchat Spectacles

Snapchat SpectaclesSnapchat CEO Evan Spiegel heeft vanochtend de Snapchat Spectacles onthuld, het eerste fysieke product dat Snap Inc. gaat verkopen. Ook dat is namelijk een verandering: de jonge ondernemer kondigde ook aan dat de naam van het bedrijf veranderd is naar Snap Inc. Enkel de app heet nu dus nog Snapchat. De Snapchat bril heeft een ingebouwd cameraatje die video’s van tien seconden op kan nemen wanneer je op een klein knopje op de bril drukt. Zo hoef je dus niet meer je smartphone uit je zak te halen om een mooi moment in beeld te brengen.

Cirkelvormige video’s

Het resultaat zijn video’s die er niet zo uit zien als je zou verwachten. Volgens Evan Spiegel zijn rechthoekige video’s een onnodig overblijfsel van de tijd dat we foto’s lieten afdrukken. Daarom nemen de Snapchat Spectacles je video’s op in een nieuw soort cirkelvormig formaat, dat volgens de jonge CEO je eigen zicht nabootst. Hoe dat er uit gaat zien moeten we helaas nog even afwachten, want de onderstaande trailer geeft ons helaas geen voorproefje. Alle video’s kunnen direct gesynchroniseerd worden met je smartphone, zodat je ze natuurlijk gelijk kunt uploaden naar Snapchat.

Beperkte oplage

De Spectacles van Snap Inc. komen deze herfst no
g uit en gaan $130 kosten. De kans dat je in Nederland dan al met een exemplaar aan de slag kunt gaan is helaas klein. Het bedrijf begint namelijk met een kleine oplage om te testen wat consumenten er van vinden. Evan Spiegel benadrukte in een interview met The Wall Street Journal dat hij het vooral een vermakelijk experiment vindt, als antwoord op de opmerking dat hij hier niet direct rijk van zal worden. Of de Spectacles straks overal te koop zijn hangt dus geheel af aan de ontvangst van het grote publiek. Een ding is zeker: Snap Inc. krijgt het met zijn Spectacles hoogstwaarschijnlijk makkelijker voor elkaar dan Google met de Google Glass.

Bron: WSJ

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters