Snapchat verwacht drie miljard dollar op te halen met beursgang

Het bedrijf achter de populaire app Snapchat gaat de beurs op. Snap, zoals het bedrijf heet, hoopt binnenkort op de Amerikaanse beurs 3 miljard dollar aan investeringen op te halen.

SnapchatHet bedrijf, dat inmiddels gewaardeerd wordt op 25 miljard dollar, heeft donderdag de benodigde papieren ingeleverd voor de beursgang. De beursgang zal de grootste in jaren worden voor een Tech-bedrijf. Snap zal onder de naam ‘SNAP’ handelen.

In de documentatie staat er geschreven dat Snapchat 158 miljoen dagelijkse gebruikers heeft. De laatste officiële gebruikersaantallen zijn van eind 2015. Toen waren er nog maar 110 miljoen dagelijkse gebruikers.

Voortgang van Snap Inc.

De app is er populair onder jongeren, maar ook ouderen. In Nederland zijn er dagelijks ongeveer 96.000 gebruikers. Snapchat is daarmee samen met Instagram het snelst groeiende sociale netwerk van dit moment.

De app waarin foto’s na een paar seconden verdwijnen wordt als een grote concurrent gezien. Instagram en Facebook hebben zelfs de ‘storyfunctie’ van Snapchat overgenomen.

Snap Inc. heeft tegenwoordig ook een bril die foto’s kan maken, de spectacles-bril. Snap Inc. is daarom ook een camerabedrijf. De Spectacles-bril zal dit jaar uitkomen en 130 dollar kosten. De kans dat je in Nederland een exemplaar krijgt is klein.

Ondanks de hoge beurswaarde van het bedrijf staat er in de documenten dat het bedrijf vorig jaar een nettoverlies van 514,15 miljoen dollar had. De omzet steeg wel van 58,7 miljoen dollar in 2015 naar 404,5 miljoen in 2016.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters