Snapchat is tekenend voor Microsoft’s problemen, maar er is hoop

Het Twitter-account van de Spaanse tak van Microsoft heeft laten weten dat de Snapchat app voor Windows 10 Mobile er alsnog aan komt, ondanks eerdere problemen.

Windows 10 Mobile

Microsoft’s Windows 10 Mobile doet het minder goed dan het bedrijf had gehoopt, evenals de nieuwste Windows Phone vlaggenschepen. De Lumia 950 en 950 XL moesten het tij doen keren voor het geplaagde mobiele besturingssysteem, maar het gebrek aan een goede app selectie speelt Windows Mobile nog steeds parten. De meeste grote apps zijn wel op het platform aanwezig, maar vooral veel spelletjes en de wat minder bekende apps zul je minder snel in de Windows Store kunnen vinden.

Windows leek daar even een effectieve oplossing voor te hebben in de vorm van een techniek die gebruikers in staat stelt om Android apps te draaien. Helaas zag het bedrijf daar toch van af, al leeft de technologie nog wel voort in een programma waarmee ontwikkelaars hun Android apps naar Windows 10 Mobile kunnen porten, Windows Bridge.

Snapchat

Een grote speler die op Windows 10 Mobile mist is Snapchat, de app waarmee je foto’s kunt delen die voor een beperkt aantal seconden te bekijken zijn. Snapchat kondigde halverwege 2015 aan dat binnenkort ook Windows Phone gebruikers met de officiële app aan de slag konden gaan. Helaas heeft Snapchat CEO Evan Spiegel sindsdien zijn niet zo subtiele mening over Windows 10 Mobile meerdere malen uitgedrukt, en werden Snapchat cliënten van derde partijen achter elkaar van de Windows Store gehaald.

Twitter

Het leek er dus even op dat Snapchat toch nog besloten had om zijn belofte niet waar te komen, maar een Spaans Lumia Support account op Twitter heeft in een antwoord op een gebruiker laten weten dat de app er zo snel mogelijk aan komt: “Het komt snel naar je Windows Phone! We zijn al met onze vrienden bij Snapchat ermee bezig om de app zo snel mogelijk uit te brengen!”

Het zou nog steeds kunnen dat het support account afgaat op de originele aankondiging en de toekomst van de Windows Phone versie nog steeds onzeker is, maar die kans is klein. Ondertussen werkt Microsoft naar verluidt hard aan een high-end Surface Phone waarmee het bedrijf vooral de zakelijke markt wil bedienen.

Bron: Twitter

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Touché -

  “Windows leek daar even een effectieve oplossing voor te hebben in de vorm van een techniek die gebruikers in staat stelt om Android apps te draaien. Helaas zag het bedrijf daar toch van af, al leeft de technologie nog wel voort in een programma waarmee ontwikkelaars hun Android apps naar Windows 10 Mobile kunnen porten, Windows Bridge.”

  En daarvoor is er nog steeds de iOS bridge, genaamd Islandwood. Geen enkel verschil en niet eens zo erg dat de Android Bridge is weggevallen. Alle Candy Crush spellen zijn bv zo vanaf iOS overgezet, net als de officiële Instagram.

  1. Barta123 -

   Inderdaad, maar vaak is het ook zo dat iOS apps omgeschreven worden om ze op Android uit te brengen, dan zou je dus tweemaal eenzelfde stap uitvoeren. Wat niet bevorderlijk is voor de kwaliteit/stabiliteit. Dat Snapchat ontbreekt weerhoudt velen van het kopen van een Windows smartphone, maar ik zou niet zien waarom. Kan 1 enkele app bij jou die keuze maken? De camera + Continuum en de mogelijkheid van het verwisselen van de achterkant zijn voor mij genoeg redenen om de 950 boven de S7 of G5 te verkiezen!

   Mijn hoop is gevestigd op de Surface Phone, instabiliteit bij W10M is verdwenen, dus kunnen ze hard sleutelen om het tot een succes te drijven!

   1. Gert -

    Ik snap wel dat mensen dat weerhoud, veel mensen gebruiken hun telefoon alleeb maar voor sociale media als daarvan dan iets mist dan kies je een andere

    Mvg
    Gert

Pokémon Go

Legendarische Pokémon komen naar Pokémon Go: zo vang je ze lees verder

AirConsole spelletjes

De vijf beste spelletjes voor op tv met je smartphone als controller lees verder

Dit zijn de vijf beste mobiele dating-apps van dit moment lees verder

Pure nostalgie: RuneScape komt naar je smartphone! lees verder

Eindelijk: WhatsAppp maakt terugtrekken berichten mogelijk en meer lees verder

Pokémon Go

Er is een nieuwe fysieke Pokémon Go accessoire, maar we hebben slecht nieuws lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters