Snapdragon 660- en 630-processor brengen high end-features naar midrangers

Qualcomm heeft de Snapdragon 660- en 630-processor aangekondigd. De nieuwe chipsets gaan hoogwaardige functies brengen naar smartphones en tablets in het middensegment. De chipsets gaan onder anderen de fotografie, connectiviteit en batterijduur verbeteren.

Snapdragon 660- en 630-processor

De Snapdragon 660-processor is de opvolger van de Snapdragon 653-processor. De Snapdragon 630-processor is een verbeterde versie van de Snapdragon 626-processor. Beide nieuwe chipsets brengen op verschillende gebieden verbeteringen.

Prestaties

Vier kernen zorgen ervoor dat de Snapdragon 660-processors maximaal 2,2 GHz klokt bij zware taken. De lichtere taken worden door vier andere kernen uitgevoerd met een maximale kloksnelheid van 1,9 GHz. Het bedrijf beweert dat de nieuwe processor 20 procent efficiënter presteert dan zijn voorganger. Het bedrijf belooft dat de Snapdragon 660-processor 30 procent betere grafische prestaties levert dan de vorige generatie.

Snapdragon 660- en 630-processor

De Snapdragon 630-processor heeft vier kernen die maximaal 2,2 GHz klokken. De andere vier de kernen hebben een maximale kloksnelheid van 1,8 GHz. Deze processor heeft ook verbeterde prestaties.

Snapdragon 660- en 630-processor

Fotografie

Beide processors kunnen beelden in 4K opnemen. Ook zijn telefoons met deze chipsets in staat zijn om in full HD maximaal 30 frames per seconde vast te leggen. Daarnaast kan er met deze chipsets betere foto’s geschoten worden. Bij foto’s zien huidtinten er beter uit door verbeteringen van het licht. Ook worden dubbele camera’s met deze processors ondersteund. Functies zoals optische zoom, boke-effecten, autofocus en een verbeterde videobeeldstabilisatie worden eveneens ondersteund.

Connectiviteit en energie-efficiëntie

Beide chipsets ondersteunen Bluetooth 5.0, die twee keer sneller is dan de Bluetooth 4.2-technologie. Ook heeft Bluetooth 5.0 een groter bereik. De Snapdragon 660-processor kan twee keer zo snel data doorvoeren dan zijn voorganger.

Beide processors ondersteunen de Quick Charge 4-technologie. Deze technologie is 20 procent sneller en 30 procent efficiënter dan zijn voorganger. Na vijftien minuten opladen is de batterij van een smartphone hiermee voor 50 procent opgeladen.

Beschikbaarheid

De twee nieuwe processors ondersteunen toestellen tot maximaal 8 GB werkgeheugen. De Snapdragon 660-processor is al beschikbaar voor smartphonemakers. De Snapdragon 630-processor wordt aan het einde van deze maand beschikbaar. Het is nog niet bekend in welke smartphones wij deze processors tegen gaan komen.

Bron: Qualcomm via PhoneArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters