'Snapdragon 820 heeft dezelfde oververhittingsproblemen als de 810'

De in ontwikkeling zijnde Qualcomm Snapdragon 820-processor lijdt volgens geruchten aan dezelfde oververhittingsproblemen als de Snapdragon 810. Dat kan weleens een probleem worden voor de volgende generatie superphones. De geruchtenmachine draait volop. Nog niets is zeker.

'Qualcomm Snapdragon 810 komt tijdig beschikbaar' despite issues qualcomm will ship the snapdragon 810 to xiaomi and lg on time

De oververhittingsproblemen van de Qualcomm Snapdrtagon 810, een bloedsnelle processor die onder meer in de HTC One M9, de Sony Xperia Z3+ en de LG G Flex 2 zit, zijn alom bekend. Via software-updates proberen fabrikanten te voorkomen dat de veel te warm wordende processor problemen veroorzaakt voor het toestel en de gebruiker. Meestal komt het erop neer dat de kloksnelheid softwarematig omlaag wordt gebracht. De problemen met de 810 leidden ertoe dat Samsung ervan afzag om de processor in de Galaxy S6 (Edge) te bouwen, en in plaats daarvan koos voor een zelfontwikkelde Exynos-CPU. De Japanse telecomprovider NTT Docomo ging zelfs zo ver om zijn klanten in telefoonwinkels op posters te waarschuwen voor de warmteproblemen in toestellen die door deze processor worden aangedreven.

Qualcomm is achter de schermen alweer bezig met het volgende topmodel, de Snapdragon 820. Wie denkt dat met die processor de warmteproblemen zijn opgelost, komt echter bedrogen uit, zegt iemand die over zichzelf vermeldt dat hij het weten kan. Deze kenner – een zekere Ricciolo – adviseert mensen die een nieuw vlaggenschip willen kopen, om te wachten op de Snapdragon 830, in de hoop dat Qualcomm in die processor het probleem eindelijk onder de knie heeft. Maar de eerste telefoons op die CPU vallen pas eind volgend jaar te verwachten.

Andere kenners vinden de claim van Ricciolo een beetje overdreven. Zij wijzen erop dat de kernen van de Snapdragon 810 standaard-ARM kernen zijn, terwijl die in de Snapdragon 820 door Qualcomm zelf zijn ontwikkeld, juist om het hitteprobleem te tackelen. Het is dus echt wel een hele andere processor dan de 810.

De Snapdragon 820 zou in december dit jaar op de markt komen en kort daarna de nieuwste generatie vlaggenschepen gaan aandrijven. De eerste telefoon die op deze nieuwe CPU zou lopen, zou de Xiaomi Mi5 Plus zijn. De 820 wordt een 64-bit processor met twee keer vier kernen die op 1,7 en 2,2Ghz zijn geklokt. Daarmee is de maximale capaciteit van de processor nog lang niet bereikt; die zou op 3Ghz liggen, melden bronnen. Maar veiligheidshalve zou Qualcomm niet zo ver willen gaan.

Bron: Softpedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters