Snapdragon 820 snelste chipset van het moment

Uit onderzoek van bekende benchmarker AnTuTu is gebleken dat Qualcomm’s Snapdragon 820 processor de snelste processor van het moment is.

De Snapdragon 820 processor vinden we onder andere in de LG G5 en in een aantal Samsung Galaxy S7 toestellen. De Samsung S7 die naar Nederland komt heeft Samsung’s eigen Exynos processor.

Nog niet zo lang geleden was Apple’s A9 chip heer en meester, maar dat is nu dus verleden tijd. Qualcomm heeft na flinke problemen met de vorige Snapdragon processor, die behoorlijk oververhitte, met deze nieuwe chipset dus een mooi stukje vakwerk afgeleverd. Op de tweede plaats vinden we Apple’s A9 processor die in de Iphone 6S en iPhone 6s Plus zit. Op de derde plaats Samsungs eigen Exynos 8890 processor.

Huawei scoort met de Kirin 950 die we hoogstwaarschijnlijk in de Huawei p9 gaan zien een stuk minder goed, maar nog steeds een flink stuk hoger dan de koploper van vorig jaar, de Snapdragon 810.

Grafische Prestaties

Hoewel processorsnelheid een belangrijk aspect is van de snelheid van jouw toestel is het zeker niet de enige factor die bepaalt hoe soepel je toestel functioneerd. Net als bij een PC is het vooral de combinatie van processorsnelheid en werkgeheugen die goed moet zijn. Het werkgeheugen bepaalt namelijk de mate waarin je kan multitasken. Als deze beide goed zijn dan zul je merken dat je een toestel hebt dat op elk vlak goed presteert. Als één van de twee tekort schiet, dan zul je dat direct gaan merken aan het functioneren van jouw smartphone.

Ook op het vlak van GPU scoort de Snapdragon 820 het hoogst. GPU is te vergelijken met de videokaart in je PC en zorg voor de grafische kracht van je smartphone. Dit zal je vooral gaan merken bij het spelen van games. Op dit vlak presteert de Huawei Kirin 950 een stuk minder goed. De top drie is echter onveranderd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Huawei Mate 10 Lite review uitgelicht

Waarom elk smartphonescherm er anders uit ziet lees verder

Android

Vier redenen waarom Android gebruikers nu overstappen naar de iPhone lees verder

iOS 11 batterij wifi bluetooth

Deze vijf boosdoeners slurpen jouw smartphone batterij snel leeg lees verder

Sony toestel 2028 smartphone design

Foto’s van Sony’s full-screen smartphone gelekt: iPhone X-killer? lees verder

Xiaomi Redmi 5 Plus

Huawei P11 kopieert meest controversiële feature iPhone X lees verder

iPhone X krijgt goedkopere iPhone 9 versie

iPhone 9 komt met Face ID, maar is steviger en goedkoper dan iPhone X lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters