‘Samsung Galaxy Note 6 en LG G Flex 3 krijgen Snapdragon 823-chip’

De Snapdragon 820 van Qualcomm wordt waarschijnlijk binnenkort afgelost door een nieuwe chipset: de Snapdragon 823. Deze snellere versie van de 820 zou onder andere in de Samsung Galaxy Note 6 en LG G Flex 3 terecht komen.

Snapdragon 823

Een Chinese bron bracht dit nieuws vandaag naar buiten, zo meldt Sammobile. Naast de Samsung Galaxy Note 6 en LG G Flex 3 zou ook een nog onbekende Xperiatelefoon van Sony de chipset als basis krijgen. De Snapdragon 823-chipset is nog niet aangekondigd, maar er is al wel het nodige van bekend. Het zou gaan om een wat geüpdatete versie van de Snapdragon 820-chip die we kennen uit onder andere de Galaxy S7. De belangrijkste verbetering zou zijn dat de nieuwe chip sneller geklokt is. De chipset kan gekoppeld worden met maximaal 8GB werkgeheugen en ondersteunt 25-megapixelcamera’s. De kans dat die features ook gebruikt gaan worden door een van de genoemde toestellen is overigens klein.

Galaxy Note 6 G Flex 3 Snapdragon 823 tweet

Samsung Galaxy Note 6

De Galaxy Note 6 dook al eerder op in het geruchtencircuit. Zo meldden we een aantal weken geleden dat de smartphone op Android N zal draaien en al in juni verwacht wordt. Toen ging het gerucht nog dat de smartphone een Exynos-versie en een Snapdragon-versie zou krijgen, waarbij die laatste voorzien zou zijn van de Snapdragon 820-chip. Het zou goed kunnen dat Qualcomm inmiddels besloten heeft een beter presterende versie van de Snapdragon 820 uit te brengen in de vorm van de 823 en dat Samsung daar interesse in heeft. Dat zou de Exynos- en Snapdragon-versie mogelijk meer in lijn kunnen brengen: de Exynos-variant van de Galaxy S7 presteert iets beter dan de versie met een Snapdragon 820-processor. De Galaxy Note 6 zou verder een 5,8 inch groot quad HD-display bevatten en voorzien zijn van maar liefst 6GB werkgeheugen.

LG G Flex 3

De LG G Flex 3, die naar verwachting dus ook een Snapdragon 823 krijgt, is nieuw in het geruchtencircuit. Los van de processor die het toestel krijgt, is er nog niets bekend over die smartphone. De kans dat hij er komt is wel groot: na de G Flex en G Flex 2 lijkt een opvolger een logische stap voor LG.

Van de Xperiatelefoon waar over gesproken wordt is verder nog niets bekend. Het zou kunnen dat het hier om een vierde variant van de Xperia X-lijn gaat, maar het zou ook een volledig nieuw toestel kunnen zijn.

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters