‘Eerste smartphone met Snapdragon 823 wordt binnenkort onthuld’

Uit geruchten blijkt dat we over drie weken waarschijnlijk de eerste smartphone kunnen verwachten die gebruik maakt van de Snapdragon 823, een net iets snellere opvolger van de Snapdragon 820.

Qualcomm

Qualcomm’s Snapdragon 820 chipset is op dit moment de beste processor die je in smartphones kunt vinden die nu te koop zijn. De meeste populaire vlaggenschepen van dit moment maken gebruik van de krachtpatser. Denk onder andere aan de HTC 10, Samsung Galaxy S7, Xiaomi Mi5 en de LG G5. Ondertussen zijn chipfrabrikanten natuurlijk weer bezig met de volgende chipsets, want de Snapdragon 820 kan niet eeuwig de top blijven. De volgende grote stappen zullen gemaakt worden met de Snapdragon 825 en 830, maar dat gaat nog even duren.

Snapdragon 823Qualcomm introduceert 64-bits Snapdragon 410

In de tussentijd kun je een hoop toestellen verwachten die gebruik maken van de 823, een chip die erg op de 820 lijkt maar toch een stukje sneller is. Het leek er even op dat we pas over een paar maanden het eerste toestel te zien zullen gaan krijgen dat gebruik maakt van de krachtige processor, maar volgens een recent gerucht is niets minder waar. Volgens een betrouwbare bron zal het snelgroeiende Chinese LeEco een Snapdragon 823 smartphone aan gaan kondigen tijdens het Mobile World Congress in Shanghai, dat over drie weken plaats vindt. Met vooruitstrevende producten zoals de ambitieuze Faraday Future, een elektrische auto, en zelfs een mountainbike die op Android draait is LeEco in een klap een belangrijke speler op de markt geworden. Het bedrijf groeit snel en heeft onlangs een kantoor in Silicon Valley geopend.

 

LeEco of toch Asus?

Verder is er nog niks bekend over de nieuwe smartphone van LeEco. Een andere mogelijke mededinger voor de titel van eerste smartphone met een Snapdragon 823 chipset is Asus. Er doken vorige week namelijk geruchten op dat het bedrijf bezig is met een nieuwe variant van hun onlangs aangekondigde Asus Zenfone 3 Deluxe, die gebruik zou maken van de nieuwe Snapdragon 823 chipset. Je hoeft je als eigenaar van de huidige high-end smartphones echter geen zorgen te maken, want de 823 zal geen gigantisch verschil gaan maken. Toch wordt het interessant om te zien hoe Qualcomm’s nieuwe processor zal gaan presteren.

Bron: Pocketnow

 

 

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters