‘Snapdragon 830-processor komt tweede helft 2017 uit’

Over de Snapdragon 835 en 830 bestaat de laatste tijd wat verwarring. De laatstgenoemde chipset is nog niet officieel aangekondigd. Daarom werd gespeculeerd dat al het nieuws over de 830 eigenlijk geruchten over de 835 en dat de naamgeving onduidelijk was. Een nieuw gerucht uit China lijkt echter te bevestigen dat Qualcomm volgend jaar ook een Snapdragon 830-CPU wil uitbrengen.

Snapdragon 830 komt tweede helft 2017 uit

Snapdragon 830Een lekker op het Chinese sociale netwerk Weibo beweert namelijk dat de Snapdragon 830 in de tweede helft van 2017 uitkomt. Volgens hem krijgt de chipset zes of acht Kyro 200-kernen. Welke kloksnelheid deze kernen hebben, is nog niet bekend. De processor zou op 10 nm gebakken zijn met het FinFTE-proces en krijgt waarschijnlijk ondersteuning voor LTE van categorie 12. De bijbehorende grafische kaart is naar verluidt de Adreno 519-GPU.

Snapdragon 835

De Snapdragon 835 is in tegenstelling tot de 830 wel officieel aangekondigd. Deze zou volgens geruchten net als de Snapdragon 830 gebakken zijn op 10 nm met het FinFTE-proces van Samsung. Daarnaast krijgt hij naar verluidt acht kernen. De huidige premium-chipset van Qualcomm, de Snapdragon 821, heeft ter vergelijking slechts vier kernen. De kloksnelheid van de acht kernen van de 835 is nog niet bekend. Wel zouden vier cores een hogere snelheid klokken dan de vier andere kernen. Veder heeft hij naar verluidt een Adreno 540-GPU en een X16 LTE-modem.

Bron: Weibo via WCCFTech

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters