Qualcomm Snapdragon 835 onthuld: dit moet je weten

Tijdens de CES 2017 is er veel nieuwe informatie opgedoken over de Snapdragon 835, een krachtige chipset die Qualcomm heeft onthuld. Deze soc wordt gebruikt in de nieuwste vlaggenschepen die dit jaar uitkomen.

Qualcomm Snapdragon 835

Qualcomm liet weten dat de omvang van de Snapdragon 35 procent kleiner is dan zijn voorganger. De oorzaak hiervan? Het gebruik van een 10nm-productie van Samsung in plaats van een 14nm-productieprocedé. Het gevolg van deze verkleining is dat fabrikanten eindelijk de kans krijgen om grote accu’s te maken. Daarnaast gebruikt de Snapdragon 835 tot 25 procent minder batterij dan de Snapdragon 820.

Snellere dataoverdracht

De Snapdragon 835 is de eerste soc met een WCN 3990-chip die bluetooth 5.0 ondersteunt. De soc heeft een Snapdragon X16 Gigabit LTE-modem en ondersteunt 802.11ad. Dit zorgt ervoor dat data sneller wordt overgebracht over korte afstanden. Ook is er een 2×2 802.11ac-netwerkondersteuning met mu-mimo.

snapdragon 835

Symphony System Manager

De Symphony System Manager zorgt ervoor dat de werklasten verdeeld worden tussen de Qualcomm Adreno 540-gpu, de Qualcomm Kryo 280-cpu en de Qualcomm Hexagon 682-dsp en werkt bij laag gebruik. Het cluster van de Kyro 280-cores heeft 2MB L2-cache, draait op 2,4GHz en doet het twintig procent beter bij het webbrowsen.

Quick Charge 4.0 ondersteuning

Ook ondersteunt de Snapdragon 835 naast Quick Charge 3.0 nu ook Quick Charge 4.0. De Quick Charge 4.0 laadt twintig procent sneller dan deze oudere versie. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van de nieuwe techniek Q-Sync, met als gevolg dat haperingen en stotteren van het beeld voorkomen worden.

Wat vind jij van deze ontwikkeling? Laat het in een reactie weten.

Bron: Android Authority

 

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters