‘Snapdragon 835-processor klokt maximaal 2,45GHz’

Volgens de laatste geruchten zal Qualcomm de nieuwe Snapdragon 835-processor onthullen op het CES eind februari. Recentelijk zijn er nieuwe specificaties van de processor gelekt in verschillende dia’s. Deze dia’s laten weten dat de nieuwste processor van Qualcomm een kloksnelheid krijgt van maximaal 2,45GHz.

Snapdragon 835

De Snapdragon 835-processor zal de nieuwste processor worden in de Snapdragon-reeks van Qualcomm. Een aantal weken geleden heeft Qualcomm zelf al een aantal specificaties laten zien van de vooralsnog onaangekondigde mobiele processor, maar de kloksnelheid en andere specificaties ontbraken. Qualcomm zegt samen te werken met Samsung om de processor te ontwikkelen op 10 nanometer, waardoor het zuiniger zal zijn dan processors die gebakken zijn op 14 of 18 nanometer.

De grafische kracht wordt geleverd door de Adreno 540-gpu, die sneller moet zijn dan de Adreno 530-gpu. De laatstgenoemde is te vinden in de Snapdragon 820 en Snapdragon 821-processor. De Snapdragon 835-processor krijgt naar verluidt Kygo 280-kernen, waar er vier van te vinden zijn in de processor. Hiernaast zijn er nog vier andere kernen te vinden, waardoor deze processor in totaal beschikt over acht kernen; vier zuinige en vier krachtige. Ook zal de processor beschikken over Quick Charge versie 4.0.

Verder zal de Snapdragon 835 50% zuiniger zijn dan de Snapdragon 801, die in 2014 gelanceerd werd. Ook krijgt de nieuwste processor van Qualcomm ondersteuning voor Gigabit-snelheden. Tot op heden is er geen internetprovider die dit ondersteunt, maar dit zal vermoedelijk veranderen bij de overstap naar 5G.

Vlaggenschepen

Vorig jaar waren de Snapdragon 820 en 821-processor de belangrijkste processors van Qualcomm. De Snapdragon 820 is te vinden in toestellen die begin 2016 zijn aangekondigd, zoals de LG G5, Samsung Galaxy S7 (Edge), de OnePlus 3 en de HTC 10. Onder andere in de Google Pixel en de OnePlus 3T is de Snapdragon 821-processor te vinden.

Veel vlaggenschepen van komend jaar gaan waarschijnlijk beschikken over de nog onaangekondigde Snapdragon 835. De Samsung Galaxy S8, LG G6, HTC 11 en OnePlus 4 zijn enkele toestellen die mogelijk over de nieuwste processor van Qualcomm gaan beschikken.

Beschikbaarheid

Naar verluidt zal Qualcomm eind februari tijdens het CES de nieuwste processor aankondigen. Wanneer wij de Snapdragon 835 kunnen vinden in vlaggenschepen is nog niet zeker.

Bron: VideoCardz via Tweakers

Essential Phone

‘Essential Phone opvolger gecanceld: staat Essential nu al te koop?’ lees verder

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters