Chipset Samsung Galaxy S9 maakt korte metten met concurrentie

Zoals we weten is dit jaar Qualcomm’s Snapdragon 845 de chipset voor Android vlaggenschepen. Onder andere de Samsung Galaxy S9, Xiaomi Mi Mix 2S en OnePlus 6 worden uitgerust met de nieuwe chip. Onlangs liet Qualcomm journalisten de Snapdragon benchmarken op hun eigen testtoestel en het ziet ernaar uit dat de chipset ver boven zijn rivalen uitsteekt.

Concurrentie moet radicaal veranderen

De journalisten gingen met het toestel aan de gang en volgens Anandtech is de kloof tussen Qualcomm en de concurrentie nu zo groot dat ze niet verwachten dat die dit jaar nog gedicht zal worden. Rivalen zouden radicale veranderingen moeten doorvoeren om Qualcomm bij te kunnen houden. En hoewel Samsung voor de Galaxy S9 gebruik zal maken van de 845, is het bedrijf zelf ook een rivaal met zijn Exynos 9810 chipset die we in sommige landen ook in de Galaxy S9 zullen vinden. De vraag is altijd in hoeverre beide versies dezelfde resultaten zullen leveren.

Snapdragon 845

Snapdragon 845 sneller en efficiënter

De Snapdragon 845 komt met  Qualcomm’s nieuwe Adreno 630 GPU, welke de chipset efficiënt en snel maakt. De processor zou 30 procent sneller zijn geworden, terwijl de prestaties juist met 30 procent verbeterd zouden zijn en de display output 2,5 keer zo snel zou zijn. Ook de batterijlevensduur is getest, hoewel deze testen maar beperkt waren. De eerste voorzichtige resultaten zijn echter positief en zouden ook weer korte metten maken met de competitie.

Apple’s Bionic chip biedt weerstand

Wat de graphics betreft zou Qualcomm heer in meester zijn in Androidland. De chipset zou het echter toch niet halen bij Apple’s A11 Bionic chipset in de iPhone X. Deze kreeg van GFXBench een 15 procent hogere score. Bij een gemixte test van Antutu behaalde de Snapdragon echter een marginale overwinning.

A11 Bionic Chipset Apple

Er is meer dan alleen specs

Hoe de chipset het in het echt gaat doen heeft echter niet alleen te maken met zijn capaciteiten. Het hangt er ook vanaf hoe de verschillende smartphonemakers de features implementeren. Zo zou dezelfde chipset het bijvoorbeeld op het ene toestel soepeler kunnen doen dan op een ander toestel. Aan het einde van de maand is het tijd voor MWC 2018 en zal de wereld zelf een oordeel kunnen vormen over Qualcomm’s Snapdragon 845.

Via: Engadget

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters