Deze vijf dingen worden allemaal beter met de nieuwe Snapdragon 845 chipset

Dit jaar kregen bijna alle premium vlaggenschepen Qualcomm’s Snapdragon 835 chipset en volgend jaar is het de beurt aan zijn opvolger: de Snapdragon 845. Uiteraard verwachten we van een nieuwe chip dat hij een stuk sneller is dan zijn voorganger en dat zou volgens de berichten ook het geval zijn. Dit zijn de vijf dingen die in ieder geval beter worden met de Snapdragon 845.

Snellere verbinding

De Snapdragon 845 komt met Qualcomm’s nieuwe en supersnelle X20 LTE modem. Deze zou snelheden behalen tot maar liefst 1,2 Gbps en zou hiermee zo’n 20 procent sneller zijn dan zijn voorganger. Daarnaast zal ook de verbinding een stuk sneller worden met wifi-netwerken, die gebruik maken van de 802.11ad standaard.

Qualcomm X20 modem van de Snapdragon 845 chipset

Verbeterde graphics en audio

Ook graphics krijgen een snelheidsboost met de nieuwe chipset. Hij komt namelijk met een Adreno 603 grafische chip, welke de grafische prestaties en het renderen van video’s met zo’n 30 procent zou moeten verbeteren. Dat betekent dat je geen probleem meer zou moeten hebben met grafisch zware spelletjes en deze gerust kunt spelen zonder lags. Daarnaast wordt ook de kwaliteit van draadloze audio een stuk beter worden. De Snapdragon 845 maakt namelijk Qualcomm’s True Wireless Bluetooth standaard mogelijk. Deze standaard zou voor een betere kwaliteit draadloze audio moeten zorgen, welke ook nog 50 procent minder zwaar is voor je batterij.

smartphone graphics

Langere batterijlevensduur

De Snapdragon 845 is maar liefst 30 procent efficiënter dan de 835. Dit zorgt ervoor dat je batterijlevensduur opeens een enorme boost krijgt en je een stuk langer kunt doorwerken zonder op te laden. Zelfs met de verbeterde graphics en audio, is je batterij er nog steeds beter af dan in de vlaggenschepen van dit jaar.

Camera boost

Ook de foto’s en video’s die je maakt zijn er beter vanaf met de Snapdragon 845. Hij komt namelijk met een nieuwe Spectra 280 ISP (image signal processor), welke onder andere meer opgevangen data kan verwerken. Dit zorgt ervoor dat je foto’s helderder en scherper eruit komen te zien. Daarnaast kun je met de nieuwe chipset ook HDR video’s opnemen, in plaats van ze alleen te bekijken. Ook zijn super slowmotion beelden mogelijk, welke je kunt opnemen met een snelheid van 480fps. De meeste huidige toestellen houden het bij 24ofps voor gezien.

Smartphone Camera

Snapdragon 845 is veiliger

 Aan de veiligheid is ook gedacht met Qualcomm’s nieuwe chipset. Het is de eerste Qualcomm chip met een SPU (Secure Processing Unit). Deze unit verzorgt de opslag van gevoelige informatie, zoals je vingerafdruk, gezichtsscan en sim data. Voorheen werden deze gegevens samen met de rest van de gegevens op je toestel opgeslagen. Hackers zullen het dus moeilijker krijgen om bij je gegevens te komen en er zijn plannen om ook de andere gegevens op je toestel, zoals foto’s en app data, beter te beveiligen.
OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters